Ένας ειδικός αναλυτής στα πυρηνικά όπλα συγκρίνει το Game of Thrones με τον πραγματικό κόσμο
Hollywood

Ένας ειδικός αναλυτής στα πυρηνικά όπλα συγκρίνει το Game of Thrones με τον πραγματικό κόσμο

Η επιτυχημένη σειρά του HBO, Game of Thrones είναι μια ιστορία φαντασίας και τίποτα παραπάνω, ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία σε αυτή που θυμίζουν τον πραγματικό κόσμο: ο πόλεμος και η δύναμη είναι εντελώς πραγματικά στοιχεία.  Μάλιστα, ο ίδιος ο Τζόρτζ Μάρτιν βρήκε ομοιότητες στην ιστορία του με τον κόσμο που ζούμε σήμερα: τα μαχητικά αεροσκάφη είναι χειρότερα από τους Ντοθράκι, είχε πει σε μια συνέντευξή του, ενώ συνέκρινε τους δράκους με τα πυρηνικά όπλα, μιλώντας το 2011 στο Vulture.

Στο τέταρτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν οι φαν της σειράς είδαν πόσο καταστροφική είναι η δύναμη ενός δράκου και πόσο δύσκολη είναι η στρατιωτική τακτική. Η Ντενέρις Ταργκάριεν έπρεπε να πάρει αποφάσεις, παρόμοιες με αυτές ενός πραγματικού αρχηγού. Να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που της παρέχουν οι δράκοι για να επιβληθεί και να κερδίσει γρήγορα μια νίκη χωρίς να χρειαστεί να χάσει τους άνδρες της ή να ακολουθήσει μια στρατηγική ρισκάροντας;

Την ώρα που έχανε συμμάχους, έπρεπε να παίξει με βάση τους κανόνες με αποτέλεσμα να χυθεί αίμα. Πολλοί κριτικοί έχουν συγκρίνει τους δράκους της Ντενέρις με τα πυρηνικά όπλα και ένας ειδικός σε αυτά, ο Τίμοθι Γουέστμέγιερ έγραψε ένα σχετικό άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved