Angelina Jolie: «Οι γυναίκες να στερούνται το δικαίωμα στη ζωή χωρίς βία…»
Hollywood

Angelina Jolie: «Οι γυναίκες να στερούνται το δικαίωμα στη ζωή χωρίς βία…»

Μήνυμα σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ έστειλε η Angelina Jolie σε πρόσφατη ομιλία της.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε πώς γίνεται μετά από όλα αυτά τα χρόνια, μετά από τόσους νόμους και ψηφίσματα, οι γυναίκες να στερούνται ακόμα το πιο βασικό από όλα τα δικαιώματα: το δικαίωμα στη ζωή χωρίς βία… Η σεξουαλική βία βρίσκεται παντού - στη βιομηχανία όπου εργάζομαι, στις επιχειρήσεις, στα πανεπιστήμια, στην πολιτική, στον στρατό και σε όλο τον κόσμο. Επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες», είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε:

«Ωστόσο, ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι οι γυναίκες παραμένουν σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τους άνδρες στα περισσότερα μέρη του κόσμου και αυτό είναι ένα κρίσιμο εμπόδιο για την επίτευξη της ισότητας των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας».

Την ίδια ώρα η διάσημη ηθοποιός μοιράστηκε την δική της προσωπική εμπειρία και μιλώντας στους New York Times συμπέρανε:

«Πολύ συχνά, αυτά τα εγκλήματα κατά των γυναικών αντιμετωπίζονται ως ένα μικρό αδίκημα από κάποιον που δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του, λόγω κάποιας ασθένειας ή κάποιου είδους υπερβολικής σεξουαλικής ανάγκης. Αλλά ένας άνθρωπος που κακοποιεί τις γυναίκες δεν είναι υπερσεξουαλικός. Είναι βίαιος και καταχρηστικός»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved