Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις ξανά στην Αθήνα
Hollywood

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις ξανά στην Αθήνα

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός και φίλος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» Daniel Day-Lewis, έρχεται στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Αόρατη κλωστή» που θα γίνει 1η Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης, που θα γίνει μετά την προβολή, θα διατεθούν για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή». Η ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον σπουδαίο ηθοποιό και στα παιδιά του πρότυπου κέντρου άρχισε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Ντέι Λιούις ήρθε πρώτη φορά στη χώρα μας για να παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας «Το αριστερό μου πόδι».

Προκειμένου να ερμηνεύσει τον ρόλο ενός ανθρώπου με σοβαρή κινητική αναπηρία, πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία. ‘Υστερα, από αυτή την προσωπική επαφή μαζί τους ο ηθοποιός επέμενε όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα να διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved