Στίβεν Σπίλμπεργκ: «Με ενθουσίασε η αντιπαράθεση των δύο κόσμων»
Hollywood

Στίβεν Σπίλμπεργκ: «Με ενθουσίασε η αντιπαράθεση των δύο κόσμων»

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει με το «Ready player one» και αποδεικνύει γιατί θεωρείται ο παραμυθάς του Hollywood. 

Ο ίδιος εξηγεί πως το best seller του Ερνεστ Κλάιν έπεξε καθοριστικό ρόλο για την νέα του ταινία.

Είχατε διαβάσει το βιβλίο «Αν είσαι έτοιμος, πάτα enter» του Ερνεστ Κλαιν προτού αποφασίσετε να γυρίσετε την ταινία;

«Η αλήθεια είναι ότι πρώτα μου έστειλαν το σενάριο. Όταν το διάβασα με ενθουσίασε η αντιπαράθεση των δύο κόσμων. Στη συνέχεια διάβασα το βιβλίο και εντυπωσιάστηκα καταλαβαίνοντας πόσο βαθύ και πολυεπίπεδο είναι. Ήταν τρομαχτικό αλλά και προσβάσιμο... Με είχε καταπιεί»

Ωστόσο, ένα τόσο πολυεπίπεδο βιβλίο δεν χάνει διάφορα στοιχεία όταν προσαρμόζεται για σενάριο;

«Κάθε βιβλίο πρέπει να περάσει. από μια διαδικασία προσαρμογής για να γίνει από λογοτεχνικό έργο κινηματογραφικό. Νομίζω ότι κρατήσαμε τα σωστά στοιχεία για να πούμε μια πραγματικά φοβερή ιστορία»

Πώς βλέπετε τον κόσμο που επινόησε ο Ερνεστ Κλαιν;

«Το «Ready player one» είναι μια μεγάλη περιπέτεια που διαδραματίζεται εναλλάξ σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Ο Ερνεστ Κλαιν είναι ένας οραματιστής που έγραψε για ένα μέλλον το οποίο δεν είναι και τόσο μακριά από εκεί όπου κατευθυνόμαστε με την εξέλιξη της εικονικής πραγματικότητας»

Ο πιο μυστηριώδης χαρακτήρας στην ταινία σας είναι ο εκκεντρικός δημιουργός του OASIS - τον οποίο υποδύεται ο Μαρκ Ράιλανς που είχε κερδίσει το Οσκαρ Β' αντρικού ρόλου πριν από δυο χρόνια με μια άλλη ταινία σας, τη «Γέφυρα των κατασκόπων»

«Όλος ο κόσμος ζει μέσα στο όνειρο του, το όνειρο από το οποίο έχτισε έναν ολόκληρο κόσμο. Αλλά όταν πέθανε δεν είχε κληρονόμους, οπότε άφησε πίσω του έναν διαγωνισμό. Ο πρώτος που θα κέρδιζε σε τρεις προκλήσεις και θα έβρισκε τα τρία κλειδιά τα οποία θα τον οδηγούσαν στο Αυγό -που κρύβεται κάπου μέσα στο ΟΑ5Ι5- θα κληρονομούσε τα πάντα. Όσο ήταν ζωντανός ο Χάλιντεϊ έδωσε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Όταν πέθανε τους έδωσε ένα μέλλον για να ελπίζουν. Ένα παιχνίδι μέσα στο παιχνίδι, με έπαθλο την τεράστια περιουσία και τον πλήρη έλεγχο του OASIS. Όπως φαντάζεστε, όλοι θέλουν να εντοπίσουν το Αυγό, συμπεριλαμβανομένου και του νεαρού ήρωα μας, του Γουέιντ Γουάτς» εξήγησε στην εφημερίδα Documento.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved