Ο Ρομπέρτο Μπενίνι ανεβάζει στο θεατρικό σανίδι η ζωή της Μαρίας Κάλλας
Showbiz

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι ανεβάζει στο θεατρικό σανίδι η ζωή της Μαρίας Κάλλας

Ο Ιταλός φιλέλληνας Ρομπέρτο Μπενίνι ετοιμάζει μία φιλόδοξη και πολυδάπανη παραγωγή με έντονο άρωμα από Ελλάδα.

Το 2014 όλα τα φώτα θα στραφούν στην Ελλάδα, αφού από τη χώρα μας θα ξεκινήσει το ταξίδι της η πιο φιλόδοξη και πολυδάπανη παραγωγή που θα είναι αφιερωμένη στη ζωή της ντίβας της όπερας Μαρίας Κάλλας, με τιμονιέρη τον φιλέλληνα Ρομπέρτο Μπενίνι. «Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει, αλλά όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα τα πάντα!», είχε δηλώσει ο βραβευμένος με Οσκαρ Ιταλός ηθοποιός τον Απρίλιο του 2012, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη real.
Ο Ρομπέρτο Μπενίνι έχει προταθεί για να ενσαρκώσει τον ρόλο του Παπαράτσι σε αυτή τη φιλόδοξη παραγωγή, με έντονο άρωμα από Ελλάδα. Στην παράσταση θα πάρουν μέρος η Μονσερά Καμπαγέ, που έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης σοπράνο των τελευταίων δεκαετιών, αν της το επιτρέψει η υγεία της μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη, και η κόρη της, Μαρτί Καμπαγέ (γνωστή ως Montsita), ως σοπράνο, που ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση και θα ζωντανέψει τη Μαρία Κάλλας, καθώς και ο Ιταλός τραγουδιστής Αλμπάνο, γνωστός για την οπερετική φωνή του.
Η παραγωγή και η οργάνωση αυτής της φιλόδοξης παράστασης, που θα χρηματοδοτηθεί και με ξένα κεφάλαια, είναι του Ακη Ευαγγέλου, γνωστού παραγωγού και μάνατζερ μεγάλων ξένων καλλιτεχνών. Το έργο έγραψε ο γνωστός στην Αμερική Έλληνας συγγραφέας, στιχουργός και σκηνοθέτης Σταύρος Σιδεράς και φέρει τον τίτλο La Divina («Η θεϊκή»), όπως αποκαλούσαν την Κάλλας. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει επίσης ο Σταύρος Σιδεράς, ενώ τα κοστούμια και τα σκηνικά θα σχεδιαστούν στις ΗΠΑ. Στη διανομή θα πάρουν μέρος και Έλληνες ηθοποιοί σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως αυτόν του Αριστοτέλη Ωνάση.
Θα παιχθεί του χρόνου το καλοκαίρι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού -θα ζητηθεί και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου- στην Αμερική, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved