Το παράπονο της γυναίκας του Βαμβακάρη: "Ο Μάρκος δεν απέκτησε τάφο. O Νταλάρας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει αλλά τίποτα"
Showbiz

Το παράπονο της γυναίκας του Βαμβακάρη: "Ο Μάρκος δεν απέκτησε τάφο. O Νταλάρας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει αλλά τίποτα"

Η σύζυγος του Μάρκου Βαμβακάρη, Βαγγελιώ αποκαλύπτει το μεγάλο της παράπονο...

τον τάφο που ποτέ δεν απέκτησε ο άνθρωπός της.

«Ο Μάρκος για μένα και τα πολυαγαπημένα του παιδιά ήταν το στήριγμά μας. Εκείνος μας έδειχνε το δρόμο για το πώς θα κατευθυνθούμε. Από το 1942 που παντρευτήκαμε μέχρι και το θάνατό του δεν είχαμε ανταλλάξει άσχημη κουβέντα. Ήταν ο πιο οικογενειάρχης από όλους τους παλιούς. Μας φρόντιζε και πάντα προσπαθούσε να βρει τρόπους να θρέψει την οικογένειά του. Αλλά οι συνθήκες ήταν άσχημες για εμάς τότε», λέει συγκινημένη η Βαγγελιώ Βαμβακάρη, μούσα του Μάρκου για την οποία έχει γράψει πολλά τραγούδια εκείνος που έχουν περάσει πλέον στην Ιστορία. «Ο Μάρκος με γνώρισε στο σπίτι της αδερφής του, που μέναμε στην ίδια γειτονιά. Όταν λοιπόν με είδε, με ερωτεύτηκε και αμέσως μου έκανε πρόταση γάμου. Παντρευτήκαμε το 1941 και αμέσως απέκτησα τα τρία παιδιά μου, τα οποία λάτρευε ο Μάρκος» λέει χαρακτηριστικά η σύζυγος του Μάρκου Βαμβακάρη!

Τονίζει στην εφημερίδα News: «Ο Μάρκος υπήρξε πολύ καλός πατέρας. Δεν μπορώ να μην τον θυμάμαι όταν δεν είχε χρήματα να θρέψει την οικογένειά του, να κάθεται σε ένα καφενείο και να κλαίει για το πώς θα μας ζήσει. Και εγώ να τον παρηγορώ και να του λέω: "μη στενoχωριέσαι, θα βρεθούν". Υπήρχαν φορές που δεν έφερνε ούτε μία δραχμή στο σπίτι».
Και δεν διστάζει να μιλήσει για τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στην οικογένεια του Μάρκου τις δύσκολες ώρες μετά το θάνατό του. «Ο Μάρκος είχε ένστικτο. Λάτρευε την Γκρέυ και τον Μπιθικώτση. Όταν λοιπόν εκείνος έφυγε, η Γκρέυ σε όποια δουλειά πήγαινε, έπαιρνε και τα παιδιά μου μαζί για να τους δίνει μεροκάματο. Ήταν πολύ καλή γυναίκα και ο Στέλιος με τον Δομένικο τη λατρεύουν και της οφείλουν "ευχαριστώ". Πάντα το λένε. Και ο Μάρκος όμως τη λάτρευε και της έδωσε εκπληκτικά τραγούδια...»
«Από το 1972 που ο Μάρκος έφυγε από τη ζωή, μας έταξαν πολλοί ότι θα του φτιάξουν έναν τάφο. Έμειναν στα λόγια. Κανείς δεν το έπραξε και ας τον ονομάζουν "πατριάρχη του ρεμπέτικου". Όταν πέθανε, κάναμε έρανο για να μαζέψουμε χρήματα για την ταφή. Ο Μάρκος έπαιζε παντού, αλλά δεν πληρωνόταν. Τέτοια ήταν η δυστυχία μας εκείνα τα χρόνια. Και έτσι ακόμα και σήμερα είναι χωρίς τάφο. Χωρίς να υπάρχει ένα μνήμα να του ανάβουμε το καντήλι. Να τον μνημονεύουμε» δηλώνει η γυναίκα του.
Η Βαγγελιώ Βαμβακάρη προσθέτει: «Πολλοί έταξαν σε μένα και τα παιδιά μου ότι θα του φτιάξουν ένα μνήμα να μπορούμε όλοι να προσκυνάμε και να τον μνημονεύουμε. Όσο το είδατε εσείς, το είδαμε και εμείς. Όλοι έλεγαν, αλλά κανείς δεν το έφτιαξε. Πολιτικοί και καλλιτέχνες. Και ο Νταλάρας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει για να τον φτιάξουμε, αλλά τίποτα και από εκεί. Δεν πειράζει, να είναι καλά. Τώρα έχουν τα οστά του σε ένα μικρό κουτάκι, σε οστεοφυλάκιο και πηγαίνουμε και τα προσκυνάμε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved