Showbiz

Μουρατίδης: «Κοιτώντας τα παιδιά σου, σκέφτεσαι ότι δεν έχεις περιθώρια να γονατίσεις στα τέσσερα και να περιμένεις να τον φας»

Gossip-tv Team

Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε για την οικονομική κρίση, τα παιδιά του, αλλά αναφέρθηκε και στην τηλεόραση!

«Τώρα είναι όλα ρευστά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Προτιμούμε να κοιτάζουμε την πραγματικότητα και προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Άλλωστε, το να κάνεις σχέδια αυτή την περίοδο είναι σαν να είσαι εκτός εποχής. Πρέπει να διεκδικήσουμε πραγματικά κάτι καλύτερο για εμάς και να τελειώνει η παλιά σκέψη για τα πράγματα, το σπιτάκι μας και το χωραφάκι μας και τα τετραγωνικά μας» είπε χαρακτηριστικά στον Αχελώο tv και τον Μάκη Μάκκα.

Όσον αφορά το μέλλον, ο ίδιος δηλώνει «Το να τρομάζεις για το μέλλον είναι σαν να φοβάσαι τη ζωή. Αν διεκδικείς τη ζωή, δεν φοβάσαι. Αν είσαι στον καναπέ και βλέπεις δελτία ειδήσεων και κάνεις μόνο like στο facebook, τότε ζεις με φόβο. Το ανατολικό μπλοκ μας φαίνονταν πανίσχυρο και όμως ένα πρωί χωρίς να γίνει κάτι στην ανατολική Γερμάνια κατέρρευσε από μονό του κάτι που είχε τρομοκρατήσει όλο τον κόσμο που πίστευε ότι δεν υπάρχει μια άλλη μέρα σε αυτό. Οι σημερινοί πολιτικοί είναι απλά διαχειριστές των αποφάσεων και εντολών της τρόικας δεν παράγουν όραμα και δεν εφαρμόζουν ιδέες».
Ο ηθοποιός μίλησε και για τη σχέση του με την τηλεόραση: « Μου λείπει η τηλεόραση. Αγαπώ την τηλεόραση και τους ανθρώπους της. Ποτέ δεν πίστεψα τη θεωρία ότι «κάνω τηλεόραση για τα λεφτά». Το να «μπαίνεις» στο σπίτι του καθενός που έχει το πρόβλημά του και να τον διασκεδάζεις, να τον κάνεις να ξεχαστεί, είναι πολύ σημαντικό, μην το υποτιμάμε.
Η τηλεόραση ήρθε κάπως αργά. Όμως ο χρόνος είναι υποκειμενικός, ήρθε η τηλεόραση όταν έπρεπε. Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που κάνανε καριέρα αργά και κάπως μεγάλοι ηλικιακά . Ο Λάμπρος Κωσταντάρας μπήκε μετά τα 50 του στην κωμωδία και με αυτό το είδος αλλάζει όλη την καριέρα του και την εκσφενδονίζει. Τον Πασχάλη Τερζή τον γνωρίσαμε όχι πιτσιρικά και νέο αλλά σαν λαϊκό τραγουδιστή σε μια ώριμη ηλικία για την καριέρα του ». Και δεν διδτάζει να πει: «Με την πολιτική έτσι όπως είναι σήμερα, δεν θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ». Και προσθέτει: «Η χώρα πρέπει να καθοδηγείται από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί, αγαπούν το αντικείμενο της δουλειάς τους, είναι επιτυχημένοι στον τομέα τους κι έχουν την αναγνώριση των συναδέλφων τους» και καταλήγει: «Ονειρεύομαι μια κοινωνία ανθρώπων, οι οποίοι θα έχουν όραμα και θα ενοχληθούν ένα αποτύχουν. Θεωρώ ότι είναι καιρός να αλλάξουμε κατεύθυνση».

«Η μόνη λύση για να σωθούμε είναι να δώσουμε τα χέρια, να βάλουμε πλάτη ο ένας στον άλλο. Δυστυχώς όμως έχουμε αλλοιωθεί τόσο πολύ ώστε χρειαζόμαστε πολύ μεγάλο βιασμό για να ξαναγίνουμε άνθρωποι» λέει χαρακτηριστικά. Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε και για τις επιπτώσεις που είχε στη ζωή του η οικονομική κρίση: "Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι και απλά είσαι στεναχωρημένος ή έχεις πέσει σε κατάθλιψη, δεν έχει νόημα. Αξίζει να στεναχωρηθείς μόνο αν θα μπορούσες να είχεις κάνει κάτι και δεν το έκανες". Και συνεχίζει: "Σαν οικογενειάρχης το ζω όλο αυτό με την κρίση πιο έντονα, όμως δεν θέλω να τρομοκρατηθώ ,δεν θέλω να βάλω αυτό τον φόβο που έχει κατασπαράξει τον κόσμο μες στο σπίτι μου. Υπάρχουν πολλές στιγμές που φοβάμαι, και τρομάζω δεν τα έχω λυμένα, δεν είμαι ο Σαμψών, υπάρχουν στιγμές που με παίρνει από κάτω αλλά προσπαθώ να το διαχειριστώ και το αθροιστικό είναι προς τα πάνω".
«Το οικονομικό είναι εφιαλτικό αυτό που φαντασιώνεσαι πλέον για σένα και την οικογένεια σου, αλλά εάν είσαι μόνος σου ανακυκλώνεται η σκέψη μέσα στο σπίτι και γυρίζει στο άσχημο και το ενδυναμώνεις πάρα πολύ. Όταν έχεις οικογένεια, το παιδί σου σε αναγκάζει να πας και στο παιδικό κόσμο και θέλοντας και μη θα αντισταθείς λίγο γιατί η ηδονή του προβλήματος είναι μεγάλη και θέλει να σε κατασπαράξει, θα αντισταθείς λίγο γιατί γοητεύεσαι από τον παιδικό κόσμο και αυτή είναι μια πολύ ωραία μια στιγμή να ξεχαστείς από το πρόβλημα και να το ξαναδείς με φρέσκο μάτι. Γυρνώντας και κοιτώντας τα παιδιά σου σκέφτεσαι ότι δεν έχεις περιθώρια να γονατίσεις όχι γιατί θα ηττηθείς αλλά για να μην δώσεις την εικόνα στην νέα γενιά που έρχεται πίσω σου ότι στην δυσκολία γονάτισες. Να δείξεις ένα πρότυπο για αυτούς ότι κάθε φορά που είναι τα δύσκολα δεν πέφτουμε στα τέσσερα και περιμένουμε να τον φάμε. " τόνισε ο ηθοποιός!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved