Showbiz

Γιώργος Παρτσαλάκης: «Έχει περάσει από το μυαλό μου να τα παρατήσω όλα και να γίνω αγρότης στην Κρήτη»

Gossip-tv Team

O Γιώργος Παρτσαλάκης μίλησε για την οικονομική κρίση, την δημοκρατία και τη σκέψη που έχει να πάει στην Κρήτη να γίνει αγρότης.


«Όχι δεν έχουμε φτάσει στον πάτο. Για ποιο λόγο το ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν θα γίνουν δυο του χρόνου; Για ποιο λόγο να υπάρχουν χίλια συσσίτια και του χρόνου να μην είναι δυο χιλιάδες;
Εδώ μας ζητάνε να πληρώσουμε 8 νέους φόρους. Ποιος θα έχει να πληρώσει φέτος. Από που θα βγουν οι υποχρεώσεις αυτές. Έχουν αλήθεια γνώση ότι ο κλάδος των ηθοποιών έχει 85% ανεργία»
Ο ηθοποιός μίλησε και για την επίκαιρη, αλλά και εξαιρετικά οικεία – εξαιτίας της κινηματογραφικής της επιτυχίας με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα- παράσταση, για το ρόλο του ως Μαυρογιαλούρο, αλλά και για τους σύγχρονους πολιτικούς και το σήμερα....
«Ο Ήρωας που παραμένει «δυστυχώς» αναλλοίωτος, καθημερινός. Ένα πελατειακό σύστημα ανάμεσα στους πολίτες και στους πολιτικούς. Πολιτικοί που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι δεινά περνά ο λαός τους» τόνισε.
«Δημοκρατία είναι να υπηρετείς τον λαό και όχι να τον εξουσιάζεις. (...)Ο πολιτικός που συνειδητοποιεί τη σαπίλα σηκώνει το ανάστημά του και διαφοροποιεί τα πράγματα. Τουλάχιστον έχει τη λεβεντιά και το φιλότιμο να πει "Κύριοι, είμαι ανίκανος να κυβερνήσω ένα λαό. Δεν κατάφερα να κάνω κουμάντο στο υπουργείο μου, αλλά θα κάνω κουμάντο στο σπίτι μου". Αν το εφάρμοζαν πολλοί από αυτούς του σάπιους στη Βουλή, θα ξεβρόμιζε αρκετά. Δεν έχουν όμως φιλότιμο να πουν "παραιτούμαι"»

«Έχει σαπίσει λοιπόν αυτό το σύστημα. Ας φύγουν μήπως έρθει κανείς άλλος, ο οποίος δεν είναι καπελωμένος, δεν είναι δεσμευμένος, δεν τον απειλεί κάποιος.... Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση και θεωρώ ότι το σύστημα και οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται είναι φθαρμένοι μέχρι το κόκαλο. Ας αποχωρήσουν, σιωπηρά έστω, να μπουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν αυτές τις δεσμεύσεις-εξαρτήσεις.
Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί που δημιούργησαν αυτό το σάπιο κράτος είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι εντελώς αναρμόδιοι για να το διορθώσουν».
Ο Γιώργος Παρτσαλάκης απάντησε και στο ερώτημα εάν του έχει λείψει η τηλεόραση ενώ σχολίασε και τη σημερινή της εικόνα στο Αχελώος tv

«Έκανα 20 χρόνια τηλεόραση, πριν από την ιδιωτική τηλεόραση έκανα θέατρο, και ραδιόφωνο, άρα ασχολήθηκα πολύ με αυτή την ιστορία.. Κάποια στιγμή τελείωσε αυτό, γιατί τελείωσαν τα χρήματα. Και τελείωσαν τα χρήματα, γιατί δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κανένας τίποτα, άρα και να διαφημίσει ο άλλος το Cayenne, δεν θα το πάρει κανείς, να διαφημίσει πισίνες, δεν θα χτίσει κανείς, κατά συνέπεια τελείωσε η διαφήμιση και κατ' επέκταση δεν υπάρχουν χρήματα για τα κανάλια.»
Ο ηθοποιός δεν δίστασε να πει ότι έχει σκεφθεί να τα παρατήσει όλα και να πάει να μείνει στο χωριό του την Κρήτη.
«Έχω κάνει πρόταση στα δυο μου παιδιά να κατέβουμε στην Κρήτη και να ασχοληθούμε τις ελιές σε ένα κτήμα που διαθέτουμε και να έχουμε εισόδημα. Για μένα θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό. Γιατί πιστεύω ότι όταν εγώ ανέβηκα το 1969 στην Αθήνα υπήρχαν άπειρες προοπτικές –με προσόντα και χωρίς προσόντα- να κάνεις καριέρα. Αυτή την στιγμή η νεολαία δεν έχει καμία προοπτική και τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Να ξαναμαζευτούμε στα χωριά μας για να σώσουμε αυτή την χώρα... Πιστεύω ότι εάν δεν φύγουμε από την Αθήνα, η χώρα μας δεν μπορεί να επιβιώσει. Η χώρα μας είναι τουριστική κι αγροτική. Κι είναι σημαντικό να υπάρχουν αγρότες να δουλεύουν τη γη» και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι 61 ετών ποια δουλειά να κάνω οικοδομή ούτε αυτή υπάρχει πλέον. Να δουλέψω σε ποια δραστηριότητα να πάρω ποιο μεροκάματο;»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved