Θάλεια Ματίκα: «Είναι τιμή μου που συνυπήρξα σκηνικά με τη Χρυσούλα Διαβάτη»
Showbiz

Θάλεια Ματίκα: «Είναι τιμή μου που συνυπήρξα σκηνικά με τη Χρυσούλα Διαβάτη»

Για δεύτερη χρονιά, η Θάλεια Ματίκα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Δύο γυναίκες χορεύουν» μαζί με τη Χρυσούλα Διαβάτη, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, στο θέατρο «Ιλίσια - Βολανάκης».

Πρόκειται για έργο ύμνο στην γυναικεία φύση που η ηθοποιός σχολιάζει στη real μιλώντας για το έργο: «Είναι ύμνος λόγω της γραφής του. Ένας άντρας συγγραφέας -που είχα την τιμή να γνωρίσω- και κατάφερε μέσω των «γυναικών του» να μπει τόσο βαθιά στην ψυχολογία, τα «θέλω» και τα «πρέπει» του γυναικείου φύλου. Ένας πραγματικός γλύπτης των συναισθημάτων, της ιδιοσυγκρασίας και των αναγκών μιας γυναίκας.

Περίμενες ότι θ' ακολουθούσε και δεύτερη σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι μετά την τρίτη εβδομάδα παραστάσεων ήμουν πεπεισμένη. Η απήχηση στον κόσμο ήταν έκδηλη, έως και συγκινητική».

Πόσο εφικτό είναι να επιλέξει κανείς τον δικό του ρυθμό και να ορίσει τη ζωή του με βάση τις επιθυμίες και τις ανάγκες του;

«Στη σημερινή σύγχρονη δυτική κοινωνία, που τρέχει με ιλιγγιώδεις, βίαιους και ραγδαίους ρυθμούς, φαντάζει ακατόρθωτο. Ένας τρόπος, ίσως, για να απαλύνεις την απαισιόδοξη στάση απέναντι στα πράγματα είναι η επιλογή κοινής πορείας με ανθρώπους που συμβαδίζουν με τα «θέλω» σου».

Βλέπεις κάτι τέτοιο να γίνεται πράξη;

«Το βλέπω, το βιώνω και -για να είμαι απόλυτα ειλικρινής- έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στη νέα γενιά ανθρώπων, η οποία εικάζω ότι θα είναι πιο δυναμική και πιο σφυρηλατημένη στα δύσκολα από τις προηγούμενες».

Αν ανέβει ξανά το έργο από άλλο θίασο στην Ελλάδα, όλοι θα ανατρέχουν στο δικό σας ανέβασμα που είναι το πρώτο. Πώς νιώθεις γι' αυτό;

«Είναι ιδιαιτέρως τιμητικό, όπως και ιδιαιτέρως τιμητικό για μένα είναι ότι συνυπήρξα σκηνικά με την τόσο σπουδαία ηθοποιό Χρυσούλα Διαβάτη και σκηνοθετηθήκαμε από τον Τάσο Ιορδανίδη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved