Βογιατζή: «Αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στην καρδιά όταν αντίκρισα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο»
Showbiz

Βογιατζή: «Αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στην καρδιά όταν αντίκρισα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο»

Η Κασσάνδρα Βογιατζή πρωταγωνιστεί στον Πρόμαχο, τη διεθνή συμπαραγωγή που θα δούμε στις 27 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους και έχει θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.


Πώς ένιωσες όταν στα γυρίσματα του Πρόμαχου αντίκρισες τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο;
«Αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στην καρδιά, γιατί η θέση τους δεν είναι εκεί. Μόλις τα βλέπεις, σε πιάνει θλίψη. Και έχουν τέτοια ενέργεια, σαν να θέλουν να δραπετεύσουν και να επιστρέψουν στον τόπο τους, την Αθήνα. Στην Αμερική μόνο τελευταία δόθηκε δημοσιότητα, χάρη στην πρωτοβουλία της Amal Alamuddin – Clooney. Στην Αγγλία, βέβαια, γίνεται πολύς λόγος. Όλοι γνωρίζουν το θέμα και οι περισσότεροι είναι θετικοί στο ελληνικό αίτημα»


Ο Πρόμαχος από ποια σκοπιά το βλέπει;
«Οι ήρωες της ταινίας, η Ελένη, που την υποδύομαι εγώ, και ο Ανδρέας, είναι φίλοι από παιδιά. Ο Αντρέας πήγε στη Νέα Υόρκη και η Ελένη έμεινε στην Ελλάδα. Και οι δύο έγιναν δικηγόροι και έπειτα από χρόνια ξανάσμιξαν και προσπαθούν να φέρουν μέσα από τη δικαστική οδό τα Μάρμαρα πίσω. Ο Ανδρέας το βλέπει σαν μια πρόκληση για την καριέρα του. Για την Ελένη είναι πάθος. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι η ψυχή της Ελλάδας»


Το σενάριο της ταινίας θυμίζει λίγο την ιστορία σου με το σύζυγό σου, Γιώργο.
«Ναι, μοιάζει λίγο. Τον γνώρισα στα 15 μου, στις καλοκαιρινές διακοπές μας στη Νέα Επίδαυρο. Ξαναβρεθήκαμε στην Οξφόρδη, όπου σπουδάζαμε και οι δύο, εκείνος νομικά κι εγώ διοίκηση επιχειρήσεων. Παντρευτήκαμε νωρίς, όταν εγώ ήμουν 20, και έχουμε ένα γιο, τον Νάσο»


Υπάρχει άλλη ηθοποιός στον κύκλο σου που να είναι παντρεμένη τόσα χρόνια;
«Όχι. Όταν τους το λέω, με κοιτάζουν παράξενα, σαν να έχω δύο κεφάλια! Για μένα, όμως, ο γάμος είναι το μόνο σταθερό κομμάτι στη ζωή μου. Το ήθελα πάρα πολύ από μικρή. Πώς έχουμε δέσει τόσο; Ειλικρινά, δεν ξέρω. Μάλλον ήμασταν μαζί σε πολλές προηγούμενες ζωές», λέει στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved