Νικολακοπούλου: «Η αγάπη δεν είναι προσωπική. Δεν αφορά ένα πρόσωπο»
Showbiz

Νικολακοπούλου: «Η αγάπη δεν είναι προσωπική. Δεν αφορά ένα πρόσωπο»

Η Λίνα Νικολακοπούλου σε συνέντευξή της μίλησε για τους φόβους της, την αγάπη αλλά και για τον θάνατο.

Τι είναι αγάπη, λοιπόν;

«Καταρχήν η αγάπη δεν είναι προσωπική. Δεν αφορά ένα πρόσωπο. Εκεί είμαστε όλοι καλοί. Σε έλκει, περνάς καλά, τον έχεις ανάγκη τον άλλο... Αγαπάς, λες. Αυτό το κομμάτι είναι εύκολο. Η αγάπη όμως για μένα είναι πολύ πιο πλατύ συναίσθημα. Αφορά όλο τον πλανήτη...».

Μου μιλάτε για ένα πιο οικουμενικό συναίσθημα;
«Δεν είναι οικουμενικό. Είναι αυτό που πρέπει να διατρέχει τη σχέση σου με οτιδήποτε υπάρχει εδώ πάνω. Από την ίδια τη φύση μέχρι τον άνθρωπο που δεν ξέρεις, από το ζώο που θα βρεθεί μπροστά σου μέχρι την ομορφιά του λουλουδιού, συν τις ανθρώπινες σχέσεις, συν αυτό το δραματικά δύσκολο πράγμα που λέγεται συγχώρεση, συν το θάρρος να παραδεχτείς το λάθος σου ή να παραμείνεις πιστός στα πιστεύω σου χωρίς διάθεση να τιμωρήσεις... Είναι πιο φαρδύ συναίσθημα από αυτό που θεωρείς κλεισμένο σε κάποια σπίτια, σε δωμάτια, σε καδράκια φωτογραφιών και sms. Καταλαβαίνετε;».

Απ' τις σχέσεις σας πήρατε όσα δώσατε;
«Άλλα έδωσα και άλλα πήρα. Πιστεύω ότι υπάρχει μια ισορροπία. Και παρόλο που εμένα η φιλοσοφία μου δεν έχει τόσο προσκήνιο, έχω μια ησυχία μέσα μου - ψύχραιμα θα το πω, γιατί δεν ξέρω αν έχω και την όρεξη να τα ζυγίσω αυτά - πως πολλά πράγματα πρόλαβα και τα έκανα. Και πιστεύω πως μέτρησα στους ανθρώπους. Θα είναι πολύ δύσκολο να παραστήσουν πως δεν ξέρουν πόσο μέτρησα. Υπάρχει και μια συνέπεια στη στάση μου, που δεν επιτρέπει εύκολα να με αποκαθηλώσουν. Αυτό είναι πολύτιμο, ξέρετε. Είτε ταιριάζεις, είτε δεν ταιριάζεις, είτε σταματήσεις να κάνεις παρέα με τον άλλο, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα βάρος, μια ποιότητα».

Ποιο τραγούδι σας της άρεσε περισσότερο;
«Δεν έχω τέτοια ανάμνηση. Του πατέρα μου, θυμάμαι, του άρεσε το «Είμαστε ακόμα ζωντανοί». Η μητέρα μου κοίταζε κυρίως το πόσο τέχνη είχανε τα λόγια μου».


Ανασφάλειες;
«Η κυριότερή μου έγκειται στο εάν έχω χρησιμοποιήσει τον χρόνο μου γόνιμα».

Η ιδέα του θανάτου σας απασχολεί;
«Πολύ καιρό. Και θεωρητικά και υπαρξιακά και μεταφυσικά. Η ιδέα του μοιάζει να σοβαρεύει την καθημερινή σου υπόσταση και να θες να δίνεις την αλήθεια σου για ό,τι πιστεύεις όμορφο και άξιο».

Πηγή: ΦιλGood*

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved