Αλέξανδρος Σταύρου: «Στις μέρες, η σημαντικότερη αξία είναι η…ευκολία»
Showbiz

Αλέξανδρος Σταύρου: «Στις μέρες, η σημαντικότερη αξία είναι η…ευκολία»

Ο Αλέξανδρος Σταύρου σε συνέντευξή του μίλησε για το πόσο έχει αλλάξει ο άνθρωπος την εποχή που διανύουμε.

Στις μέρες μας αγνοούμε τον εαυτό μας; Τα εσωτερικά μας "θέλω";
«Σαφώς! Στις μέρες, η σημαντικότερη αξία είναι η...ευκολία! Η ευκολία έχει γίνει....αξία! Φαντάσου! Έχουμε χάσει τα θέλω μας. Μη ξεχνάμε πως ουσία και αξία έχει ότι καταφέρουμε μετά από κόπο. Το εύκολο πράγμα, όσο γοργά έρχεται, τόσο βιαστικά φεύγει....».


Πώς πέσαμε σε αυτή τη λούμπα; Σίγουρα το εύκολο είναι και πειρασμός....
«Φτιάχνουμε συνθήκες γύρω μας, έτσι ώστε η ύπαρξη μας να 'ναι εύκολη. Η ουσία δεν είναι αυτό! Είναι πιο σημαντικό να "φτιάχνεις" τον εαυτό σου και να τον εξελίσσεις, παρά να "φτιάχνεις" τους γύρω σου....ή να ασχολείσαι με τα σπίτια, τη τεχνολογία, τις οθόνες touchscreen στα κινητά....αυτά είναι βοηθήματα τεχνολογίας, δεν είναι ανθρώπινη εξέλιξη. Και 'μεις, τα έχουμε αναγάγει σε τρόπο ζωής. Μιλάμε για εξελίξεις μηχανών και χάσαμε την εξέλιξη των ανθρώπων....».


Η παιδεία που παίρνουμε από το σπίτι μας δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετική;
«Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω είναι η παιδεία που παίρνουμε από τα σπίτια μας. Θεωρούμε πως πετυχημένος είναι ένας άνθρωπος που εύκολα ζει, εύκολα βγάζει χρήματα. Δίχως κόπο και μόχθο. Για μένα δεν είναι έτσι...και θα έπρεπε να είναι για τους περισσότερους πάνω στο πλανήτη. Ένας αθλητής προσπαθεί να εξελίσσει τον εαυτό του. Δεν ασχολείται με το να αγοράσει καλύτερα παπούτσια να τρέχει πιο γοργά. Αλλά, γυμνάζεται για να εξελιχθεί ο ίδιος-δίχως ντοπαρίσματα. Κάπως έτσι θα έπρεπε να σκέφτεται πνευματικά και ο άνθρωπος....», δήλωσε στο outnow

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved