Τάσος Μπουλμέτης: «Έπρεπε να πενθήσω την επιτυχία της ‘’Πολίτικης κουζίνας’’»
Showbiz

Τάσος Μπουλμέτης: «Έπρεπε να πενθήσω την επιτυχία της ‘’Πολίτικης κουζίνας’’»

Ο Τάσος Μπουλμέτης μπορεί να υπερηφανευτεί για πολλά αφού η θρυλική «Πολίτικη κουζίνα» του έκοψε 1.600.000 εισιτήρια πανελλαδικά και έγινε η πιο εμπορική ελληνική ταινία όλων των εποχών.

Για το γεγονός ότι η ταινία του εκείνη προβλήθηκε σε 45 χώρες, ότι είχε θαυμάσια εμπορική πορεία στη Γερμανία και την Ισπανία, ότι είχε θριαμβεύσει στην Αργεντινή και την Αυστραλία. Ότι απέσπασε διακρίσεις και βραβεία. Ότι σήμερα διδάσκεται σε πολλές σχολές του εξωτερικού - σχολές όχι μόνο κινηματογραφικής αλλά και ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Ότι η έγκριτη εφημερίδα Guardian την περιέλαβε πρόσφατα στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες παγκοσμίως που αναφέρονται στην Κωνσταντινούπολη.
Μπορεί πράγματι να υπερηφανευτεί - αλλά δεν το κάνει. Αφενός επειδή είναι άνθρωπος συγκινητικά σεμνός και χαμηλών τόνων. Αφετέρου επειδή ο θρίαμβος μπορεί ταυτόχρονα να γίνει βάρος. «Το βάρος της ‘‘Πολίτικης’’, λοιπόν, έπρεπε να φύγει κάποια στιγμή», λέει στη Real ο Τάσος Μπουλμέτης και συνεχίζει «Έπρεπε να πενθήσω την επιτυχία της. Και νομίζω ότι επιτέλους τα κατάφερα».
Έτσι, δώδεκα χρόνια μετά, βρέθηκε ξανά σε κινηματογραφικό πλατό, να κινεί τα νήματα της επόμενης, πολυαναμενόμενης ταινίας του: στη διάρκεια των γυρισμάτων, ο «Νοτιάς», όπως ονομάζεται η ταινία, φύσηξε πάνω από τα Τουρκοβούνια, δρόσισε την πλατεία Κοτζιά, τρύπωσε στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου και στην αθηναϊκή Στοά Χόλιγουντ. Κι όταν θα βγει στις αίθουσες, οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια χιουμοριστική ιστορία ενηλικίωσης, που ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και φτάνει μέχρι το 1981.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved