Η κόρη της Καφαντάρη δηλώνει: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία γιατί είχα αυτοκαταστροφικές τάσεις»
Showbiz

Η κόρη της Καφαντάρη δηλώνει: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία γιατί είχα αυτοκαταστροφικές τάσεις»

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η κόρη της Λίλας Καφαντάρη σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε ότι είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις και ξεκίνησε ψυχοθεραπεία.

Έχεις ψάξει γιατί προκαλείς αυτές τις αυτοκαταστροφικές τάσεις;

«Έχω κάνει πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία και με έχει βοηθήσει πολύ, δηλαδή έχει εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση με το πέρασμα του χρόνου. Παλιότερα ήταν σε χειρότερο σημείο».

Ποιο ήταν το έναυσμα να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία;

«Ψυχολογικά προβλήματα και έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις στην εφηβεία μου. Η μόνη λύση ήταν να απευθυνθώ σε ειδικό. Η αλήθεια είναι πως όταν ήμουν μικρότερη, δυσκολευόμουν να δεχτώ βοήθεια, γιατί ήμουν πολύ αντιδραστική. Μόλις το συνειδητοποίησα, έγινα συνεργάσιμη. Έχω δει τεράστιες αλλαγές στο πώς βλέπω πια τα πράγματα. Στην εφηβεία μου τα βίωνα όλα δραματικά, ενώ τώρα βλέπω την ομορφιά που υπάρχει γύρω μου. Μεγαλώνοντας δεν είμαι στραμμένη στον εαυτό μου, μαθαίνω να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Όμως και οι σχέσεις είναι δύσκολες. Κάπου διάβασα πως η μισή Ελλάδα περιμένει μήνυμα και η άλλη μισή φοβάται να στείλει, κάτι που είναι πολύ εύστοχο».

Αναζητάς τη μονιμότητα;

«Όσο μπορώ ναι, γιατί ακόμη είμαι μπερδεμένη σε αυτό το κομμάτι. Ιδανικά θέλω ένα σύντροφο, χωρίς να λέω ότι είμαι ακόμη έτοιμη να γίνω ιδανική σύντροφος. Ψάχνω τον εαυτό μου, δεν ξέρω πόσο ώριμη είμαι για να μπορέσω να προσφέρω ασφάλεια σε έναν άνθρωπο. Είμαι σε μεταβατική περίοδο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να βρεθεί αυτός που θα σου ανατρέψει όλα όσα πιστεύεις. Σίγουρα, όμως, δεν είμαστε φτιαγμένοι για να μένουμε μόνοι μας. Πάντως, προτιμώ τη μοναξιά από μια κακή σχέση κι όσο μεγαλώνω βρίσκω τις ισορροπίες μου και περνάω καλά και μόνη μου στο σπίτι. Παλαιότερα είχα μείνει σε σχέσεις, επειδή φοβόμουν τη μοναξιά. Τελικά, όταν ξεπερνούσα αυτό το φόβο, ήμουν καλύτερα μόνη μου. Τώρα δεν μπαίνω εύκολα σε σχέσεις. Πάντως, έχω πολύ καλούς φίλους για αντίβαρο. Είμαι πολύ τυχερή με τις φιλίες μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχω φάει τα μούτρα μου».

Πηγή:People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved