Μαρία Αλιφέρη: «Έχω πάθει συνολικά τρεις υπερκοπώσεις στη ζωή μου»
Showbiz

Μαρία Αλιφέρη: «Έχω πάθει συνολικά τρεις υπερκοπώσεις στη ζωή μου»

Μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της γενιάς της υπήρξε η Μαρία Αλιφέρη. Η ίδια μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη της αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το πραγματικό της όνομα.

Ποιος σας βάφτισε «Μαρία Αλιφέρη»;
«Το κανονικό μου όνομα είναι Μαρία Αλιφεροπούλου. Όταν με κάλεσαν από το γραφείο του Εθνικού για να παίξω σε μια παράσταση, μου είπαν ότι το Αλιφέρη ακούγεται πιο εύηχο και είπα απευθείας «ναι, να το αλλάξουμε». Για να δεις πόσο αφελής ήμουν, νόμιζα ότι με το «Αλιφέρη» δεν θα με αναγνωρίσουν οι δάσκαλοί μου και συνεπώς δεν θα με διώξουν από το Εθνικό. Τότε ήταν νόμος: δεν μπορούσες να δουλέψεις ως μαθήτρια στο θέατρο. Ύστερα από εμένα έσπασε πια αυτό το ταμπού και μπορούσαν τα παιδιά να συνδυάζουν σπουδές και δουλειά», λέει σε καθημερινή εφημερίδα ενώ αποκαλύπτει πότε είπε: «δεν μπορώ άλλο».
«Υπήρξαν εποχές που κοιμόμουν κάθε 48 ώρες ή μέσα στο στούντιο, γιατί το σπίτι μου ήταν μακριά. Δεν είχα προλάβει να συνειδητοποιήσω τη δημοσιότητα που είχα πάρει και σίγουρα δεν είχα χρόνο για να ανέβω σε καλάμι. Είχα κάνει το 24ωρο να έχει 50 ώρες για να χωρέσω και την προσωπική μου ζωή. Κάποια στιγμή ασφαλώς και κουράστηκα. Έχω πάθει συνολικά τρεις υπερκοπώσεις στη ζωή μου. Μία συνάδελφος είδε μια μέρα πόσο αδυνατισμένη ήμουν και φώναξε γιατρό στο καμαρίνι μου. Όταν μου πήρε την πίεση, μου εξήγησε ότι εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να ήμουν χωρίς μαλλιά και με σπασμένα κόκαλα. Είχα πάθει νευρική ανορεξία χωρίς να το καταλάβω. Τότε έμαθα πρώτη φορά και τον όρο. Με έβαλαν κατεπειγόντως δύο μέρες στο «Υγεία» και μου έκαναν υπερτόνωση. Ήταν η περίοδος που παρουσίαζα τα «Τετράγωνα των αστέρων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved