Το Εθνικό Θέατρο αρνήθηκε χορηγία της Μαριάννας Λάτση!
Showbiz

Το Εθνικό Θέατρο αρνήθηκε χορηγία της Μαριάννας Λάτση!

Η Μαριάννα Λάτση έτρεφε πάντα μεγάλη αγάπη για το θέατρο. Η αγάπη αυτή αυξήθηκε σίγουρα κάποια στιγμή και λόγω του Νίκου Κούρκουλου,  ο οποίος υπήρξε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και όχι μόνο. 

Η επιχειρηματίας στήριζε το Εθνικό Θέατρο με χορηγίες της ακόμα και μετά τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού, καθώς πίστευε στο έργο που έκανε και το θεωρούσε κιόλας ως κάτι που και ο Νίκος Κούρκουλος θα ήθελε να στηριχτεί και να βοηθηθεί για να παράγει έργο και πολιτισμό.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Εθνικού για τη νέα χρονιά ήρθε στο φως η νέα σύγκρουση, αυτή μεταξύ Λιβαθινού και Διοικητικού Συμβουλίου, που λειτουργεί σαν βόμβα για την πρώτη κρατική σκηνή. Αιτία της σύγκρουσης, όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ, είναι η απόφαση του κ. Λιβαθινού να δημιουργηθεί και κατεύθυνση σκηνοθεσίας θεάτρου στη Σχολή του Εθνικού, μια απόφαση στην οποία αντιτίθεται η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πραγματική αιτία της αντιπαράθεσης είναι ένα μικροπαιγνίδι εξουσίας όπου πρωταγωνιστούν και άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν αιώνια κεκτημένα. Αλλά το μείζον στην αντιπαράθεση, αυτό που σχετίζεται και με το δημόσιο συμφέρον, είναι η άρνηση του Διοικητικού Συμβουλίου να δεχθεί τη χορηγία της κυρίας Μαριάννας Λάτση για τη λειτουργία της σχολής σκηνοθεσίας. Το Συμβούλιο θα μπορούσε να δεχθεί κατ' αρχήν τη χορηγία, βάζοντας τον όρο της καλύτερης προετοιμασίας της πρότασης για τη σχολή σκηνοθεσίας.

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved