Καράντη: «Είναι αυτονόητο ότι ο ηθοποιός στην Ελλάδα κάποτε θα αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα»
Showbiz

Καράντη: «Είναι αυτονόητο ότι ο ηθοποιός στην Ελλάδα κάποτε θα αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα»

Η Κοραλία Καράντη σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν πέρασε ποτέ περίοδο με οικονομικές δυσκολίες.

Αντιμετώπισες ποτέ οικονομικές δυσκολίες;

«Φυσικά. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος για να μπω σε μια δουλειά και να βγω όταν γεράσω. Εμείς οι ηθοποιοί, στην καλύτερη των περιπτώσεων, είμαστε σε αναζήτηση δουλειάς δύο φορές τον χρόνο - κι αυτό με τα παλιά δεδομένα, γιατί τώρα υπάρχουν παρά-στάσεις που παίζονται για έναν μήνα ή για 40 μέρες. Μπορεί να υπάρχει ένα διάστημα που να σου έρθουν όλα μαζί και να μην προλαβαίνεις να τα κάνεις και μετά να έρθει ένα επόμενο που να μην έχεις καμία πρόταση. Ξέρω εξαιρετικά καταξιωμένους ηθοποιούς που αντιμετωπίζουν θέμα βιοπορισμού».

Ο περισσότερος κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ένας πρωταγωνιστής της τηλεόρασης ή του θεάτρου μπορεί να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

«Γιατί σας κάνει εντύπωση; Όταν ένας ηθοποιός που παίζει στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος παίρνει μισθό 1.200 ευρώ, αλλά δεν έχει σπίτι στη Θεσσαλονίκη, πώς θα μπορέσει να πληρώνει το σπίτι όπου θα μένει και τους λογαριασμούς; Εκτός αν έχει κάνει μπάζα. Αλλά πώς να γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας, όταν οι ηθοποιοί δεν παίρνουν καν ποσοστά για ης επαναλήψεις των σειρών που έχουν γυρίσει. Στο εξωτερικό, όταν ένας ηθοποι05 παίξει σε σίριαλ που γνωρίζει επιτυχία, μπορεί να ζει από τα δικαιώματα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτε άλλο. Εδώ ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα που εισπράτταμε από τον Διόνυσο (σ.σ. Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών), δεν τα δίνουν πια τα κανάλια, οπότε κι εμείς, παίρνουμε τίποτα. Έχω κάνει σειρές που έχουν παιχτεί στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Σουηδία, σε χώρες που ούτε εγώ η ίδια δεν είχα διανοηθεί ότι μπορεί να μεταγλωττιστεί και να προβληθεί ένα ελληνικό σίριαλ, αλλά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Στο παρελθόν είχε τύχει να λάβω ένα γράμμα από τη Βενεζουέλα, όπου μου μιλούσαν για τον ρόλο μου στο Κόκκινο φεγγάρι, και έτσι έμαθα ότι παιζόταν εκεί. Από την άλλη, το θέατρο πάντα πλήρωνε πολύ λίγο και τώρα ακόμα λιγότερο. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ένας ηθοποιός στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή οικονομικό πρόβλημα. Τη δουλειά αυτή την κάνει κάποιος μόνο λόγω μεγάλης αφοσίωσης».

Πηγή: ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved