Σπύρος Φωκάς: «Ήμουν πολύ σοβαρός. Ούτε πάρτι σε βίλες ούτε ναρκωτικά ούτε σεξ ούτε σκάνδαλα»
Showbiz

Σπύρος Φωκάς: «Ήμουν πολύ σοβαρός. Ούτε πάρτι σε βίλες ούτε ναρκωτικά ούτε σεξ ούτε σκάνδαλα»

Ο Σπύρος Φωκάς έζησε με το «Διαμάντι του Νείλου» την απόλυτη επιτυχία.

«Ναι. Ηταν η καλύτερη οικονομική αμοιβή μου και φυσικά παίρνω ακόμη δικαιώματα από αυτή. Αλλά φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω και την ταινία με τον Σιλβέστερ Σταλόνε «Ράμπο 3» το 1988, που γυρίστηκε στο Ισραήλ, καθώς δεν μπορούσαμε να πάμε στο Αφγανιστάν λόγω πολέμου»

-Για τον Σιλβέστερ Σταλόνε τι γνώμη αποκομίσατε;

«Αυτός ο τύπος με είχε αφήσει άφωνο. Έφερε από την Αμερική ένα αεροπλάνο γεμάτο με όργανα γυμναστικής. Ποιο γυμναστήριο στην Ελλάδα έχει τα περισσότερα; Ε λοιπόν δεν συγκρίνεται με αυτά που ήρθαν από την Αμερική και εγκαταστάθηκαν σε κτίριο για χάρη του. Ο άνθρωπος κοιμόταν τρεις ώρες την ημέρα. Τις υπόλοιπες εργαζόταν, έτρωγε συγκεκριμένα γεύματα, έκανε διατροφή και τις υπόλοιπες γυμναζόταν. Μιλάμε για φαινόμενο. Η σχέση μας ήταν τυπική και εξελίχθηκε σε αμοιβαία εκτίμηση. Ο Σταλόνε είχε συνεργαστεί με έναν ξένο Αιγύπτιο ηθοποιό, με τον οποίο δεν τα πήγαν καλά. Ετσι ήταν προκατειλημμένος αρνητικά και για εμένα. Τον πιάνω λοιπόν και του λέω: «Εγώ είμαι ο Σπύρος Φωκάς. Μην τα μπερδεύεις». Ε, αυτό ήταν. Δουλέψαμε άψογα» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.

-Από τα 10 χρόνια που μείνατε στην Αμερική τι αποσπάσατε;

«Δεν μου άρεσε η νοοτροπία τους, η μανία τους με την κατανάλωση, το ότι δεν έχουν πραγματικούς φίλους και τρέχουν σε ψυχολόγους. Επίσης με τρελαίνει η ιδέα που έχουν ότι είναι το πιο ευλογημένο κράτος στον κόσμο. Η αυτοκρατορία. Κατά τα άλλα είναι επαγγελματίες. Στον τομέα μου είναι άψογοι. Αρτιοι παραγωγοί, με τους ηθοποιούς να έχουν τα δικά τους τροχόσπιτα για να ξεκουραστούν ύστερα από κάθε σκηνή. Σέβονται τους καλλιτέχνες. Είναι αξιοκρατικοί. Αν δεν είσαι καλός, έφυγες. Νομίζω ότι είμαι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που είχαν δουλειά στην Αμερική και έφυγαν. Ήμουν πολύ σοβαρός στα επαγγελματικά μου και τους άρεσε αυτό. Ούτε πάρτι σε βίλες ούτε ναρκωτικά ούτε σεξ ούτε σκάνδαλα. Δεν κυνήγησα τίποτα από αυτά, γιατί πάντα ήμουν παντρεμένος. Ηταν ενάντια στις αρχές και τις αξίες μου. Υπήρχαν προκλήσεις. Αλλά δεν μπορείς να δρας ερωτικά όταν γυρίζεις ταινία και γύρω σου υπάρχουν 100 άτομα. Οι πιο δύσκολες σκηνές είναι οι ερωτικές. Αμήχανες.»

-Δηλαδή δεν είχατε θαυμάσει ποτέ καμία σταρ ηθοποιό;

«Από όλες τις σταρ που γνώρισα θα έλεγα ότι το απόλυτο θηλυκό ήταν η Σοφία Λόρεν. Και η Κάθλιν Τέρνερ είχε ένα τεράστιο χάρισμα. Ηταν απλή. Θυμάμαι, όταν με είδε για πρώτη φορά στο Μαρόκο, λέει στον Μάικλ Ντάγκλας μπροστά μου: «Πώς σου φαίνεται ο Φωκάς; Εμένα μου φαίνεται εντάξει». Ντόμπρα γυναίκα. Σε αιφνιδίαζε.»

-Σε τελετή απονομής βραβείων Οσκαρ έχετε βρεθεί;

«Είμαι μέλος της Ακαδημίας αλλά δεν ήθελα ποτέ να πάω.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved