Σκιαδαρέσης: «Πλημμύρισαν οι τηλεοράσεις μας με... κουτάλες»
Showbiz

Σκιαδαρέσης: «Πλημμύρισαν οι τηλεοράσεις μας με... κουτάλες»

Για την ελληνική τηλεόραση εν μέσω κρίσης μιλάει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο TV Έθνος, αλλά και για τις ελληνικές παραγωγές...

Έχει λείψει η ελληνική μυθοπλασία στον κόσμο;

«Έχει λείψει και στον κόσμο και σε εμάς! Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σεζόν που οι ελληνικές σειρές είχαν εξαφανιστεί κυριολεκτικά. Λόγω κρίσης, βεβαίως... Λόγω κρίσης, αν και πιστεύω πως τα κανάλια πανικοβλήθηκαν πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα έπρεπε, και το μόνο πράγμα που κοίταξαν ήταν να βρουν μία εύκολη λύση για να γεμίσουν το πρόγραμμα τους».

Η οποία ήταν;

«Οι τούρκικες παραγωγές και οι εκπομπές μαγειρικής. Πλημμύρισαν οι τηλεοράσεις μας με... κουτάλες και με σειρές που μιλούσαν τουρκικά. Δεν νομίζω, όσο δύσκολα και να ήταν τα πράγματα, ότι δεν μπορούσαν τα κανάλια να έχουν από μία - δύο ελληνικές σειρές. Εννοείται πως δεν μπορούσε να γίνει στις μέρες της κρίσης το «Νησί», αλλά, από την άλλη, σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει κάποιες οικονομικές, έξυπνες και χαριτωμένες δουλειές. Το να μπει «ταφόπλακα» στην ελληνική παραγωγή και μυθοπλασία δεν ήταν η λύση. Ο κόσμος αγαπάει την ελληνική μυθοπλασία, δεν μπορείς έτσι απλά επειδή σε βολεύει να την εξαφανίσεις. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ψυχαγωγηθεί από σειρές που μιλούν τη γλώσσα του, που ακουμπούν την καρδιά του, που κουβαλούν κομμάτια της καθημερινότητας του. Γι' αυτό και την ελληνική μυθοπλασία, όποτε κι αν εμφανιστεί στους δέκτες μας, οι τηλεθεατές την αγκαλιάζουν με θέρμη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved