Ο Ρουβάς θυμάται: «Με πέταξαν µε τις κλοτσιές έξω από την τάξη»
Showbiz

Ο Ρουβάς θυμάται: «Με πέταξαν µε τις κλοτσιές έξω από την τάξη»

Σοβαρά θέματα για τον Θεό, την Εκκλησία, τη Δύση και τους Τζιχαντιστές θίγει ο Σάκης Ρουβάς σε συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάνη.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μιλάει για το πόσο αμφισβήτησε στα μαθητικά του χρόνια το «σενάριο» της δημιουργίας του κόσμου, μιλάει για τη σχέση που έχει με τον Θεό και την Εκκλησία και αναφέρεται στα σημερινά σοβαρά προβλήματα της ανθρωπότητας...

Πιστεύεις στον Θεό;

«Έχει εξελιχθεί ο τρόπος που πιστεύω στον Θεό. Πολλές φορές αµφισβητώ τα δεδοµένα. Στο Γυµνάσιο, θυµάµαι, όταν µάθαµε την ιστορία των Πρωτόπλαστων, την πτώση από τον Παράδεισο, το µήλο, την αµαρτία, την καταδίκη, σκεφτόµουν περίεργα πράγµατα. Έκαναν παιδιά οι δυο τους. Πώς έγιναν οι υπόλοιποι; Αιμομιξία; Ο µπαµπάς µε κάποια κόρη; Η µαµά µε κάποιον γιο; Άρα; Ηµάρτησαν! Κι ο κόσµος προήλθε από την αµαρτία. Με πέταξαν µε τις κλοτσιές έξω από την τάξη! Κινδύνεψε η διαγωγή µου».

Την Εκκλησία την πιστεύεις;

«Η Εκκλησία έχει αποδείξει από µόνη της ότι δεν είναι µόνον ένα πράγµα. Είναι όπως η κοινωνία. Έχει τα πάντα. Υπάρχουν παπάδες που είναι άγιοι και παπάδες που δεν είναι».

Κατανοείς ότι οι τζιχαντιστές µπορεί να έχουν κάπου δίκιο;

«Όχι, καθόλου. ∆εν έχω καταλάβει σε τι πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι».


Πιστεύουν ότι η ∆ύση τούς έχει καταστρέψει. Παλιά µε τις Σταυροφορίες και στα χρόνια µας µε τους πολέµους.

«Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό που γίνεται. Όχι, υπάρχει απόσταση ετών φωτός. Αυτό που άρχισε στη Γαλλία δεν θα τελειώσει εκεί. Πέτυχαν να ξαναγυρίσει ο φόβος. Ο φόβος είναι η τροχοπέδη του πολιτισµού».

Μετά απ’ αυτό που είδες, πιστεύεις ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συµπεριφορά στους πρόσφυγες;

«Όχι, όχι. Αν και είναι δίκοπο µαχαίρι. Είναι σαν την πυρηνική ενέργεια, που µπορεί να σε σώσει, αλλά και να σε καταστρέψει. Αλλά δεν φταίει η πυρηνική ενέργεια. Φταίει η χρήση της. ∆εν φταίει ο Αϊνστάιν για ό,τι γίνεται σήµερα».


Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved