Άση Μπήλιου: Έβρισκα πάντοτε δικαιολογίες για να μην κάνω τη συνεδρία με την ψυχολόγο μου
Showbiz

Άση Μπήλιου: Έβρισκα πάντοτε δικαιολογίες για να μην κάνω τη συνεδρία με την ψυχολόγο μου

Η Άση Μπήλιου σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν πιστεύει ότι η τύχη μας οδηγεί να πάρουμε κάποιος αποφάσεις και να κάνουμε τις επιλογές μας.

Έχεις τονίσει βέβαια ότι δεν μας οδηγεί η τύχη αλλά οι επιλογές μας. Δεν είμαι μοιρολάτρης. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα στη ζωή μας ανήκουν στη σφαίρα της τύχης. Είναι κάρμα ή, αν προτιμάς, πεπρωμένο να τα βιώσουμε. Τα περισσότερα από όσα μας συμβαίνουν όμως είναι επιλογές μας. Εμείς τις «λουζόμαστε», εμείς, τις χαιρόμαστε και εμείς απογοητευόμαστε ενδεχομένως από αυτές, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Όσο εξελίσσεσαι, βλέπεις πιο καθαρά τόσο τον εαυτό σου όσο και τους ανθρώπους γύρω σου και αντιλαμβάνεσαι το λόγο για τον οποίο έκανες την εκάστοτε επιλογή. Θεωρώ όμως πως καμιά δεν είναι τυχαία.

Ακόμα και αν δεν την κατανοούμε;

Ναι! Όσο εξελίσσεσαι, μπορείς πολύ πιο εύκολα να απαγκιστρωθείς από μια κακή επιλογή.

Έχεις κάνει ψυχανάλυση. Τι σε βοήθησε να ξεκαθαρίσεις μέσα σου έπειτα από την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου;

Η ψυχανάλυση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τολμώ να πω ότι σχεδόν όλο τον πρώτο χρόνο που είχα μπει σ' αυτήν τη διαδικασία προσπαθούσα με κάθε τρόπο να την αποφύγω. Δεν ήμουν συνεπής στα ραντεβού μου. Έβρισκα πάντοτε δικαιολογίες για να μην κάνω τη συνεδρία. Όταν συνειδητοποίησα με τη βοήθεια της ψυχολόγου μου ότι απέφευγα συστηματικά να έρθω απέναντι από τον εαυτό μου και ότι ουσιαστικά έχανα το χρόνο μου και τα λεφτά μου, ξεκίνησε η ψυχανάλυση. Είχα μια εξαίρετη ψυχολόγο. Κάθε φορά που με διάφορα προσχήματα προσπαθούσα να αποφύγω το ραντεβού μας, το σημείωνε και σε μια δεδομένη στιγμή με έφερνε απέναντι από την πραγματικότητα.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved