Ειρήνη Παπαδοπούλου: «Βίωσα ρατσισμό…»
Showbiz

Ειρήνη Παπαδοπούλου: «Βίωσα ρατσισμό…»

Για το ρατσισμό που βίωσε στα παιδικά της χρόνια και τι ήταν αυτό που τη βοήθησε να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Τι σε βοήθησε να διαχειριστείς τον εαυτό σου σε δύσκολες στιγμές;

«Δεν θα μιλήσω σαν να βρίσκομαι στο στάδιο που μπορώ να διαχειρίζομαι τα πάντα με ψυχραιμία. Το δουλεύω ακόμη. Σίγουρα πια δεν είμαι στον ίδιο βαθμό παρορμητική. Στο παρελθόν με βοήθησε πολύ ο πνευματικός μου και τώρα ένας ειδικός. Το καλοκαίρι ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Αν και τη σταμά-τησα λίγο μετά, με τη νέα χρονιά ξεκίνησα και πάλι. Θέλω να πιστεύω πια πως θα είμαι συνεπής»


Τι έχεις ανακαλύψει για τον εαυτό σου;

«Βλέπω όλες τις γωνίες μου. Παρότι πίστευα ότι είχα κάνει αρκετή εσωτερική αναζήτηση, διαβάζοντας πολλά βιβλία αλλά και παρατηρώντας τους ανθρώπους, ξαφνιάζομαι ακόμη με πράγματα που ανακαλύπτω μέσω της ψυχοθεραπείας για τον εαυτό μου. Επιβεβαίωσα, μεταξύ άλλων, ότι για να εμπιστευθώ ουσιαστικά μια σχέση, χρειάζομαι χρόνο... Στο μυαλό μου η λέξη «γάμος» έχει την έγνοια μιας ουσιαστικής εφ' όρου ζωής δέσμευσης, οπότε με αγχώνει, γιατί αν αποφασίσω ποτέ να παντρευτώ, θέλω να είμαι χίλια τοις εκατό σίγουρη για τα πάντα...Ότι δεν θα διαλυθεί η σχέση, δεν θα αλλάξουν τα συναισθήματα. Ανακάλυψα επίσης ότι έχω θέμα με την οριοθέτηση, τα όρια. Θα προτιμούσα να μην υπάρχουν ταμπέλες, να είμαστε ουσιαστικά ελεύθεροι»


Μέτρησε σε αυτό το ότι αντιμετώπισες bullying στα παιδικά σου χρόνια;

«Όχι. Νομίζω ότι είναι στη φύση μου. Μου αρέσει να λειτουργώ σαν να μην έχει τέλος η ζωή. Να μην αγχώνομαι. Θέλω το χρόνο μου στα πράγματα. Την πρώτη φορά που πήγα στο ραντεβού μου με τον ψυχοθεραπευτή, άργησα δέκα λεπτά και εκείνος με ρώτησε «με το χρόνο πώς τα πας;» «Όχι πολύ καλά. Κάποιες φορές είμαι συνεπής κάποιες όχι», του απάντησα. Την τρίτη φορά που συνέβη, μου είπε «έχεις θέμα οριοθέτησης». Το δουλεύω όμως»


Σε σημάδεψε το bullying που αντιμετώπισες στα παιδικά σου χρόνια;

«Βίωσα ρατσισμό. Σίγουρα με επηρέασε και, αν θες, κάποιες αντιδράσεις μου ενδεχομένως να οφείλονται κατά βάθος σε αυτό το κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας. Τα βιώματα μας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο», εξομολογήθηκε στο Εγώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved