Δημήτρης Μπάσης: «Πιστεύω ότι κάπου εδώ είναι ο πάτος, δεν μπορεί να πάει πιο κάτω»
Showbiz

Δημήτρης Μπάσης: «Πιστεύω ότι κάπου εδώ είναι ο πάτος, δεν μπορεί να πάει πιο κάτω»

Οι καλλιτέχνες του είδους του τραγουδιού που πρεσβεύει ο Δημήτρης Μπάσης εκφράζονταν περισσότερο μέσα από συναυλίες και χώρους που δεν είχαν σχέση με τα νυχτερινά κέντρα, τα μπουζούκια. Τι λέει για αυτό ο ίδιος;

«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία 6 χρόνια έχει πλήξει όλες τις κατηγορίες θεαμάτων στο καλλιτεχνικό επίπεδο. Στη δική μου κατηγορία, που ήμασταν άνθρωποι των μουσικών σκηνών, των συναυλιών, συνεχίζονται οι συναυλίες, αλλά όλα έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της κρίσης: τα εισιτήρια είναι πιο φθηνά, οι εμφα-νίσεις είναι πια διήμερο ή μονοήμερο. Όλους μας έχει επηρεάσει. Στην κατηγορία «μπουζούκια» υπήρχε μια πραγματική «φούσκα», που έπαψε να υπάρχει», λέει στο περιοδικό Λοιπόν και καταλήγει:

«Ζούμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το 2010 υπογράφτηκε το πρώτο μνημόνιο, που έλεγε ότι η Ελλάδα σε 2 χρόνια θα επιστρέψει στις αγορές και θα βγει από την κρίση. Είμαστε 6 χρόνια έτσι. Το ότι αυτός ο λαός άντεξε έτσι 6 χρόνια, αυτά τα βάρβαρα μέτρα, σημαίνει ότι είμαστε ένας λαός που αντέχει, αλλά αυτό ίσως να βολεύει τους πολιτικούς, γιατί όσο αντέχεις, τόσο σε φορτώνουν με άλλα βάρη στην πλάτη σου. Κάποια στιγμή πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να πούμε ότι δεν πάει άλλο. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Πιστεύω ότι κάπου εδώ είναι ο πάτος, δεν μπορεί να πάει πιο κάτω. Ας ελπίσουμε ότι αργά, αλλά σταθερά, θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα πάμε για καλύτερες μέρες. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, δεν έχει άλλα αποθέματα δύναμης, ενέργειας, να αντέξει άλλα βάρη. Η Ελλάδα πια δεν κυβερνάται από τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά να πάρουν το μήνυμα οι έξω, γιατί ουσιαστικά εκείνοι μας κυβερνάνε», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved