«Νέα κόντρα στον δημοσιογραφικό χώρο για την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου»
Showbiz

«Νέα κόντρα στον δημοσιογραφικό χώρο για την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου»

Μια συνέντευξη της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου δημιούργησε κόντρα ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους.

Η κόντρα δημιουργήθηκε ανάμεσα στη Ράνια Καρατζαφέρη και την Αλεξάνδρα Τσόλκα. Η Ράνια Καρατζαφέρη φανερά ενοχλημένη έγραψε στην στήλη της σε γνωστή εφημερίδα:

«Τον άλλο μήνα κλείνω αισίως 25 χρόνια στη δημοσιογραφία. Έχω κάνει άπειρα ρεπορτάζ και αμέτρητες συνεντεύξεις, πάντοτε με την υπογραφή μου. Ουδείς όλα αυτά τα χρόνια αμφισβήτησε τα όσα μετέφερα στην κοινή γνώμη, ακόμη κι αν τα θέματα με τα οποία καταπιανόμουν έκαναν “τζιζ”. Άλλωστε το “χωριό” μας είναι μικρό και γνωριζόμαστε όλοι λίγο έως πολύ μεταξύ μας.

Σήμερα, όμως, πρέπει να " αποκατασταθεί μια αλήθεια που αφορά το θέμα που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο το οποίο φέρει την υπογραφή μου και αφορά στη Δήμητρα Παπανδρέου, μια γυναίκα με την οποία έχω την τιμή να γνωρίζομαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γύρω στα 15 αν θυμάμαι καλά.

Λίγες μέρες πριν, την είχα καλέσει στο τηλέφωνο, γιατί θέλησα να κάνω ένα θέμα για εκείνη και τις αλήθειες της, όπως της είπα χαρακτηριστικά. Και η ίδια, ευγενέστατη όπως πάντα, δέχτηκε με χαρά. Στο τέλος της συνομιλίας μας μου ζήτησε όταν γράψω το κείμενο να την πάρω τηλέφωνο και νσ της το διαβάσω. Δεν είχα αντίρρηση. Κατάλαβα ότι μου το ζήτησε επειδή στο παρελθόν έχει καεί από διάφορα δημοσιεύματα και ήθελε να αισθάνεται ασφαλής. Και φυσικά το έπραξα. Μόλις ολοκλήρωσα το κείμενο της τηλεφώνησα αμέσως. Της το διάβασα λέξη προς λέξη. θα πρέπει να σημειώσω εδώ ότι η συνομιλία είναι καταγεγραμμένη. Λίγα λεπτά αργότερα με πήρε η ίδια τηλέφωνο να με ευχαριστήσει και πάλι. Και αυτό το τηλεφώνημα είναι καταγεγραμμένο. Την ευχαρίστησα κι εγώ λέγοντας της χαρακτηριστικά: “Εγώ σ' ευχαριστώ, γιατί αυτό που είπες για το σπίτι στο Ψυχικό και τις πλαστές διαθήκες δεν είχε ξανακουστεί”. Και μου απαντά: “Τα έχουμε πει αυτά. αλλά πάνε τόσο χρόνια πριν”. Τότε μου ζήτησε να της στείλω το κείμενο και στο κινητό της στο facebook για να το ανεβάσει στο προφίλ της. Πράγμα που επίσης έπραξα. Και ούτε αυτό αμφισβητείται, γιατί απλά είναι καταγεγραμμένο και στη διάθεση του καθενός.

Το βράδυ της Παρασκευής, μια μέρα δηλαδή πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα έκανα μια ανάρτηση για εκείνη στο προσωπικό μου προφίλ και της έστειλα μήνυμα πάλι στο inbox στο facebook για να τη δει. Και πράγματι την είδε. Η ανάρτηση μου, λοιπόν, κατέληγε ως εξής: “Την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που με εμπιστεύτηκε για να κάνει μια εξομολόγηση ψυχής και επιτέλους να πει τις αλήθειες που κρατούσε μέσα στην ψυχή της και την έκαιγαν. Εγώ την αγαπώ και της βγάζω το καπέλο. Και χαίρομαι που έγραψε αυτό το βιβλίο. Αύριο στο “Spirto” θα μάθετε τις αλήθειες που κάποιοι δεν τόλμησαν να αγγίξουν. Δήμητρα... Σ’ αγαπώ...». Λίγο αργότερα ήρθε και η δική της απάντηση στο «σ' αγαπώ» μου και μόνο σ' αυτό: “Κι εγώ κορίτσι μου, χρόνια τώρα”. Αρκεί να μπει κάποιος στο προφίλ μου και θα τα δει όλα αυτά. Όλα καλά, λοιπόν, μέχρι εδώ. Την Κυριακή το βράδυ με ενημέρωσαν πως έγινε αναφορά στο θέμα στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” και πως η καλή συνάδελφος Αλεξάνδρα Τσόλκα μετέφερε τη διάψευση της Δημήτρας ότι έκανε δηλώσεις στο "Spirto"'και πως το θέμα ήταν προϊόν συρραφής παλαιότερων δηλώσεων της κ. Παπανδρέου, κάποιες από τις οποίες0 όπως είπε η καλή συνάδελφος, όπως το ότι ζει με 800 ευρώ τον μήνα. τις είχε κάνει σε εκείνη και στο περιοδικό που εργαζόταν. Όποιος δηλαδή δηλώνει κάτι στην κ. Τσόλκα, απαγορεύεται να το ξαναπεί σε επόμενη συνέντευξη.

Και μια διευκρίνιση: Σε μένα δεν είπε πως ζει με 800 ευρώ τον μήνα, αλλά με 880! Να τα λέμε κι αυτά... Η συνάδελφος βέβαια είπε πως ή ίδια η Κ. Παπανδρέου της είπε ότι γνώριζε ότι θα φιλοξενηθεί στο “Spirto”

Επίσης, όπως επικοινώνησε μαζί της η κ. Τσόλκα και πολύ καλά έκανε, θα μπορούσε να έχει επικοινωνήσει και μαζί μου για να ακούσει και τη δική μου εκδοχή. Αυτό νομίζω πως επιτάσσει δημοσιογραφική δεοντολογία, θέλω ακόμη να σημειώσω πως, παρότι το θέμα έπαιξε σε όλα τα sites τα όσα είπε η κ. Τσόλκα δεν αναπαράχθηκαν από κανένα. Έτσι, για την ιστορία αυτό. Αμέσως μόλις ενημερώθηκα πως ειπώθηκαν αυτά στην εγώ δεν κρύβομαι. Όταν τη ρώτησα πώς ειπώθηκε κάτι τέτοιο ενώ εγώ της είχα διαβάσει το κείμενο και το είχε εγκρίνει, μου απάντησε πως στο σπίτι της δεν έχει καλό σήμα το τηλέφωνο και δεν άκουγε καλά, δεν κατάλαβε και άλλα τέτοια! Κάποιοι καλοί συνάδελφοι, όμως, που με γνωρίζουν πολλά χρόνια, θα έπρεπε λίγο να προβληματιστούν. Είναι ποτέ δυνατόν, έπειτα από τόσα χρονιά εμπειρίας, να διέπραττα μια τέτοια δημοσιογραφική, αλητεία; Και μάλιστα με την υπογραφή μου φαρδιά-πλατιά; Και ειδικά με έναν άνθρωπο που αγαπώ," και σέβομαι; Να παίξω με το ψωμί μου και με την αξιοπιστία της εφημερίδας στην οποία εργάζομαι σχεδόν από τα γεννοφάσκια της κι έχω υπογράψει δεκάδες ρεπορτάζ; Δεν νομίζω! Δεν ξέρω ποιοι και γιατί μπορεί να φόβισαν τη Δήμητρα. Αυτό που ξέρω, είναι ότι εγώ λειτούργησα με απόλυτη εντιμότητα και έχω στην κατοχή μου όλα τα πειστήρια. Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας...».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved