Αργύρης Πανταζάρας: «Δεν θα θυσίαζα ποτέ την υπόληψη μου για έναν ρόλο»
Showbiz

Αργύρης Πανταζάρας: «Δεν θα θυσίαζα ποτέ την υπόληψη μου για έναν ρόλο»

Ο Αργύρης Πανταζάρας βραβεύτηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» και είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ποιος θεωρείς πως είναι ο λόγος που η Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλο υποκριτικό ταλέντο, δεν «εξάγει» περισσότερους ηθοποιούς;

Είναι ο ίδιος λόγος που δεν εξάγει και η Λιθουανία, που είναι μία από τις πιο σημαντικές χώρες στο κομμάτι του θεάτρου και της υποκριτικής. Κάθε λαός έχει τη δική του παράδοση, τη δική του μνήμη, τη γλώσσα, και η γλώσσα είναι ένας μοναδικός τρόπος να διεγείρεις τη μνήμη. Μόνο η μουσική και ο αθλητισμός έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κοινή γλώσσα για τα συναισθήματα του ανθρώπου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη παθογένεια που αναγνωρίζεις στο χώρο της υποκριτικής όπως τον έχεις βιώσει;

Σε όλους τους καλλιτέχνες που διεκδικούν την ταυτότητα και την έκφραση τους εμφανίζονται «μαύρες τρύπες». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν ηθοποιό είναι ότι στην ανάγκη να «πλάσει ρόλους», αντί να «πλάσει το εαυτό του», καμιά φορά πλάθει ένα ρόλο για τον εαυτό του. Αυτό στην τραγωδία λέγεται «σκοτάδι της πλάνης». Οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι διαυγείς, καθαροί, σβέλτοι, έτοιμοι να μεταφράζουν, να αποκωδικοποιούν, να δρουν και να αντιδρούν. Μια τέχνη τόσο άμεσα συνδεδεμένη με το παρόν μιας κοινωνίας δεν σηκώνει κανενός είδους παθογένεια.

Ποια είναι τα δικά σου όρια όσον αφορά την προσωπική σου ζωή, αλλά και το επάγγελμα σου;

Η προσωπική και η επαγγελματική ζωή είναι ένας «ιερός διάλογος». Το ένα εμπνέει, τρέφει και βελτιώνει το άλλο.

Τι δεν θα έκανες ποτέ για ένα ρόλο;

Δεν θα θυσίαζα ποτέ την υπόληψη μου.

Πηγή: instyle

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved