«Όταν χώρισαν οι γονείς μου άκουγα Νταλάρα και τώρα συνεργάζομαι μαζί του»
Showbiz

«Όταν χώρισαν οι γονείς μου άκουγα Νταλάρα και τώρα συνεργάζομαι μαζί του»

Ο τραγουδιστής μίλησε για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο Γιώργος Σαμπάνης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα επαγγελματικά του σχέδια.

Ο τελευταίος σου δίσκος «Μόνο εξ επαφής» από την Cobalt Music έγινε πλατινένιος και έκανε πολλές επιτυχίες. Τι ετοιμάζεις τώρα;

Το «Μόνο εξ επαφής» σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου. Αυτό το τραγούδι είναι η αλήθεια μου. Ηταν από έναν δίσκο του οποίου πέντε τραγούδια έφτασαν στις πρώτες θέσεις στα charts και τον αγαπώ. Το νέο μου άλμπουμ έχει συντελεστές την ίδια ομάδα, δηλαδή στους στίχους την Ελεάνα Βραχάλη, στην ενορχήστρωση και την παραγωγή τον Χρήστο Σούμκα κι εμένα στη μουσική και την ερμηνεία. Είναι διαφορετικό από το «Μόνο εξ επαφής», είναι πολύπλοκο και πολύπλευρο άλμπουμ, με στοιχεία έθνικ, έντεχνα, ροκ, ποπ και electro dance και θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ετοιμάζεις ένα άλμπουμ με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μπάμπη Στόκα. Η Ελεάνα Βραχάλη φταίει γι’ αυτό! Εγώ το αποφάσισα;

Αυτοί πώς το αποφάσισαν! (γέλια) Η Ελεάνα έγραψε το βιβλίο «Φυλακές υψίστης ασφαλείας» σε στίχους και μου ζήτησε να το μελοποιήσω. Πρότεινα στον Γιώργο Νταλάρα να το ακούσει και δέχτηκε να ερμηνεύσει τα έξι κομμάτια. Θέλαμε ένα άνθρωπο για τα υπόλοιπα έξι και επειδή ο Μπάμπης Στόκας είναι τεράστιος καλλιτέχνης, του το προτείναμε με την Ελεάνα. Αφού το άκουσε live, μας είπε απλά: «Είμαι μέσα». Υπολογίζουμε να κυκλοφορήσει κοντά στα Χριστούγεννα από την Cobalt.

Πώς είναι η εμπειρία να συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Νταλάρα;

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ο μουσικός μου ήρωας. Όταν χώρισαν οι γονείς μου σε ηλικία 6 ετών, άκουγα αποκλειστικά τους δίσκους του και ήταν η παρέα μου. Γνωρίζω καλά τη δισκογραφία του, με έμαθε να ακούω ελληνική μουσική και γνώρισα όλους τους μεγάλους συνθέτες όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μάνος Λοΐζος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής. Ως παιδί είχα φοβερό δέσιμο μαζί του, πήγαινα σε συναυλίες, εκτιμώ τον λόγο, τη μόρφωσή του αλλά κυρίως τη γνώση του πάνω στη μουσική και το ότι τα έχει μάθει όλα μόνος του.

Δούλεψε γι’ αυτό που πιστεύει, όπως κι εγώ. Έχει χιούμορ, είναι δοτικός, δουλεύει ώρες στο στούντιο, φεύγει τελευταίος και σέβεται τη δουλειά όλων. Δεν έχει κόμπλεξ -για παράδειγμα ότι ανήκω σε άλλο είδος μουσικής-, θεωρεί ότι η μουσική είναι μία και απλά πρέπει να είναι καλή. Είναι φοβερό μετά από τόσα χρόνια να γνωρίζεις κάποιον που έχεις μυθοποιήσει και να μην τον απομυθοποιείς.

Και επειδή έχω συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, δεν ψαρώνω εύκολα. Στην πρώτη μου συνεργασία με την Έλενα Παπαρίζου την έβλεπα να ερμηνεύει το τραγούδι μου και έβγαζα από παντού καρδούλες. Μετά από 70 τραγούδια, που έγιναν επιτυχίες σε συνεργασία με μεγάλους καλλιτέχνες, δεν είναι το ίδιο. Με τον Νταλάρα βγάζω πάλι καρδούλες. Ο Νταλάρας με ψάρωσε με το ήθος του, τη συνέπειά του, την καλλιτεχνικότητά του και το ταλέντο του.

Πηγή: Πρώτο θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved