Σπύρος Φωκάς: «Ούτε πάρτι σε βίλες ούτε ναρκωτικά ούτε σεξ ούτε σκάνδαλα κυνήγησα»
Showbiz

Σπύρος Φωκάς: «Ούτε πάρτι σε βίλες ούτε ναρκωτικά ούτε σεξ ούτε σκάνδαλα κυνήγησα»

Τα 10 χρόνια που ο Σπύρος Φωκάς έμεινε στην Αμερική, έχει αποκομίσει πολλές εμπειρίες αλλά και μνήμες. 

«Δεν μου άρεσε η νοοτροπία τους, ή μανία τους με την κατανάλωση, το ότι δεν έχουν πραγματικούς φίλους και τρέχουν σε ψυχολόγους. Επίσης με τρελαίνει η ιδέα που έχουν ότι είναι το πιο ευλογημένο κράτος στον κόσμο. Η αυτοκρατορία. Κατά τα άλλα είναι επαγγελματίες. Στον τομέα μου είναι άψογοι. Άρτιοι παραγωγοί, με τους ηθοποιούς να έχουν τα δικά τους τροχόσπιτα για να ξεκουραστούν ύστερα από κάθε σκηνή. Σέβονται τους καλλιτέχνες. Είναι αξιοκρατικοί. Αν δεν είσαι καλός, έφυγες. Νομίζω ότι είμαι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που είχαν δουλειά στην Αμερική και έφυγαν. Ήμουν πολύ σοβαρός στα επαγγελματικά μου και τους άρεσε αυτό. Ούτε πάρτι σε βίλες ούτε ναρκωτικά ούτε σεξ ούτε σκάνδαλα κυνήγησα τίποτα από αυτά, γιατί πάντα ήμουν παντρεμένος. Ήταν ενάντια στις αρχές και τις αξίες μου. Υπήρχαν προκλήσεις. Αλλά δεν μπορείς να δρας ερωτικά όταν γυρίζεις ταινία και γύρω σου υπάρχουν 100 άτομα» τόνισε στο Χάι.

-Δηλαδή δεν είχατε θαυμάσει ποτέ καμία σταρ ηθοποιό;

«Από όλες τις σταρ που γνώρισα θα έλεγα ότι το απόλυτο θηλυκό ήταν η Σοφία Λόρεν. Και η Κάθλιν Τέρνερ είχε ένα τεράστιο χάρισμα. Ήταν απλή. Θυμάμαι, όταν με είδε για πρώτη φορά στο Μαρόκο, λέει στον Μάικλ Ντάγκλας μπροστά μου: «Πώς σου φαίνεται ο Φωκάς; Εμένα μου φαίνεται εντάξει». Ντόμπρα γυναίκα. Σε αιφνιδίαζε.»

-Πως προέκυψε η επιστροφή σας στην Ελλάδα;

«Η πατρίδα είναι πατρίδα. Οι ρίζες δεν ξεχνιούνται. Ερχόμουν αλλά δεν μπορούσα συχνά. Πολλοί με είπανε τρελό και ηλίθιο που γύρισα στην Ελλάδα πριν από εννέα χρόνια. Αλλά στα προσωπικά μου μου βγήκε σε καλό. Μου είχαν λείψει και οι δικοί μου άνθρωποι.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved