Ρένος Ρώτας: «Ο πατέρας μου στα 50 του σπουδάζει σκηνογραφία και ψυχολογία»
Showbiz

Ρένος Ρώτας: «Ο πατέρας μου στα 50 του σπουδάζει σκηνογραφία και ψυχολογία»

Ο Ρένος Ρώτας αναφέρθηκε στις σπουδές του και στα μελλοντικά του σχέδια.

Σκέφτεσαι στο μέλλον να πάρεις το πτυχίο των οικονομικών στα χέρια σου;

Αν υπάρχει χρόνος, ναι, αλλά τώρα δεν υπάρχει. Καλύτερα, όσο δεν υπάρχει, σημαίνει ότι πάει καλά το κομμάτι της ηθοποιίας. Ο πατέρας μου πάντα με στήριζε σ' αυτό το κομμάτι, είναι ψυχολόγος. Η μαμά μου είναι καθηγήτρια, χημικός και λέει το κλασικό: «Πάρε το πτυχίο οικονομικών να το έχεις, όχι γιατί δεν πιστεύω στην ηθοποιία στην Ελλάδα, αλλά γιατί είναι καλό να είσαι ένας μορφωμένος ηθοποιός. Ο πατέρας μου λέει: «Ότι θέλεις με τα μπούνια στην ηθοποιία, αφού έχεις το πάθος θα σε στηρίξω». Πάντα με στήριζε, στη σχολή στο Εθνικό, με βοηθούσε σε γραπτά, στα σκηνικά, σε μια ιδέα. Τώρα έχω να κάνω το έργο «Ρωμαίος, και Ιουλιέτα», το φθινόπωρο, θα κάνω τον Ντιβάλδο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Του λέω να μου γράψει ένα κείμενο για το ρόλο, να μου σχεδιάσει ένα κοστούμι, γιατί έχει τελειώσει και σκηνογραφία.

Εκπλήρωσες κατά μια έννοια ένα όνειρο που είχε και ο μπαμπάς σου για κείνον;

Είχε δώσει στο Εθνικό αλλά δεν μπήκε. Με τον πατέρα μου έχουμε το κοινό της ευελιξίας, έδωσε στο Εθνικό, παράλληλα ήθελε να γίνει γιατρός και τελικά πέρασε κτηνιατρική, 25 χρόνια ήταν κτηνίατρος, με άλογα, με μικρά ζώα και στα 50 του σπουδάζει ψυχολογία και σκηνογραφία, το ανέτρεψε. Τώρα είναι ψυχολόγος. Αυτό το θαύμαζα πάντα σ' εκείνον.

Οπότε θα τον βοηθήσεις στο μέλλον αν θελήσει να εξελίξει την καλλιτεχνική του φύση;

Ναι, όταν έχω το δικό μου θέατρο θα τον βάζω να μου φτιάχνει τα σκηνικά.

Είναι όνειρο ζωής να κάνεις το δικό σου θέατρο;

Θα μου άρεσε να έχω το δικό μου θέατρο, για να έχω μια ολοκληρωμένη εποπτεία της παραγωγής της δουλειάς, δεν με ενδιαφέρουν άλλοι κλάδοι, μόνο η ηθοποιία. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω σκηνοθεσία. Να μπορώ να δίνω τη διανομή, αυτό θέλω, είμαι οργανωτικός, μου αρέσει, το κάνω και στους ρόλους μου. Όταν θα έχω την εποπτεία της παραγωγής, θα μπορώ να δίνω χρόνο για τις πρόβες. Μακάρι να τα καταφέρω.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved