Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Οι Έλληνες έχουμε τεράστια υπομονή σε λάθος στιγμές»
Showbiz

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Οι Έλληνες έχουμε τεράστια υπομονή σε λάθος στιγμές»

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη σε συνέντευξή της μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας.

Έχουμε κάνει πολλή υπομονή με τις απαιτήσεις της Ευρώπης; Έχουμε δείξει ανοχή κι εμπιστοσύνη;

Έχουμε τεράστια υπομονή σε λάθος στιγμές. Δεν είχαμε ποτέ την υπομονή για μακροχρόνια σχέδια που θα λειτουργούσαν υπέρ μας. Και σαν δομή κράτους και σαν πολίτες. Είμαστε ανυπόμονοι, όμως κάποια πράγματα χρειάζονται μακροχρόνιο σχεδιασμό, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Εδώ, όποιος πάρει την εξουσία τα ξηλώνει όλα και φτου κι από την αρχή. Θα ήταν αποτελεσματικό να συνεχίζεται ένα έργο στο οποίο θα συμφωνούσαν όλοι, γιατί μακροχρόνια θα ωφελούσε. Δεν έχουμε την υπομονή για να κάνουμε κάτι τέτοιο αλλά έχουμε την υπομονή να καθόμαστε σαν βρεγμένες γάτες και να υφιστάμεθα το κόστος των πράξεών μας.

Τι σας φοβίζει;

Πέρα από τα οργανωμένα τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία δεν θεωρώ φυσιολογικά και υγιή για οποιαδήποτε πίστη ή Θεό, με τρομάζει αυτό που παρατηρείται τελευταία: διαταραγμένοι ψυχικά άνθρωποι κάνουν κακό. Έχουν παρασυρθεί άτομα, που προφανώς είχαν κάποια ψυχική ασθένεια, και ενεργούν άλογα κι ανεξέλεγκτα. Άλλη μια απόδειξη του πόσο ζορισμένοι είμαστε και τι κόστος στον ψυχισμό μας έχει αυτό που ζούμε. Ενός άνθρωπος ψυχικά ασταθής που είναι απελπισμένος και θεωρεί ότι η ζωή του δεν έχει καμιά αξία, φεύγοντας από αυτόν τον κόσμο, θέλει να πάρει κι άλλους μαζί του. Αλλά ο περίγυρός του, αναρωτιέσαι, δεν έχει αντιληφθεί ότι χρειάζεται βοήθεια; Δεν πρέπει να τον βοηθήσουμε;

Πώς βλέπετε το ποτήρι; Μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Δεν είμαι απαισιόδοξη. Σκέφτομαι θετικά. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, εάν ο καθένας μας ξεχωριστά ζει την καθημερινότητά του κρατώντας κάποιες ποιότητες. Είναι δύσκολο. Το αναγνωρίζω. Υπάρχει ανάγκη, θυμός, απογοήτευση. Μέσα στην ανθρώπινη φύση, όμως, είναι κι αυτά. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αλλά χρειάζεται, πρωτίστως, ατομική προσπάθεια. Γιατί να μη δημιουργηθεί ένα κίνημα ιδανικών, απλών καθημερινών συμπεριφορών πιο ανθρώπινων; Αυτή είναι η ευχή για αλλαγή στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Στροφή στον εαυτό μας όχι εγωκεντρικά αλλά πιο σοφά και βοηθώντας τον διπλανό σε ένα πραγματικά ανθρώπινο επίπεδο.

Πηγή:εθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved