Μάινας: «Ο κλάδος μας υποφέρει από ανεργία 95%»
Showbiz

Μάινας: «Ο κλάδος μας υποφέρει από ανεργία 95%»

Ο Στέλιος Μάινας βρίσκεται αρκετά χρόνια στον χώρο της υποκριτικής.

Ο ίδιος μπορεί να είναι από τους τυχερούς και να έχει δουλειά αλλά ο χώρος της υποκριτικής έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την τέχνη της υποκριτικής;
«Η υποκριτική, όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα κοινωνικής έκφρασης, ανάγονται στις ανάγκες επικοινωνίας μας. Προφανώς λοιπόν, αυτός που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική έχει αναπτυγμένη την αίσθηση της δημόσιας έκθεσης, αλλά και την αναπηρία της επίδειξης. Δεν μπορώ να πω πως αυτές οι ιδιότητες με ώθησαν να γίνω ηθοποιός, αλλά σίγουρα υπάρχουν στον χαρακτήρα και προφανώς, όχι μόνο στον δικό μου»

Ποια η πιο έντονη στιγμή σας στο χώρο;
«Όπως καταλαβαίνετε οι έντονες στιγμές, όταν μοιράζονται φθείρονται. Οι έντονες στιγμές είναι οι προσωπικοί μας φορτιστές ενέργειας, για να έχουμε το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίζουμε»

Ποιες οι «αδυναμίες» ενός ηθοποιού;
«Εμείς οι ηθοποιοί, δεν διαφέρουμε από τους άλλους επαγγελματίες, ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία που η ανασφάλεια, η προσωρινότητα και η απαξίωση, έχει χτυπήσει πρώτα από όλους το επάγγελμα μας, που λόγω της ιδιορρυθμίας του, είναι έκθετο σε κάθε οικονομική μεταβολή. Δηλαδή, σήμερα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε χόμπι και όχι επάγγελμα. Ο κλάδος μας υποφέρει από ανεργία 95% και οι συνθήκες όσων ακόμα εργάζονται, απέχουν από το να χαρακτηριστούν ανεκτές».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved