Εύη Αδάμ: «Είμαι διπλωματούχος στην ελεύθερη πτώση»
Showbiz

Εύη Αδάμ: «Είμαι διπλωματούχος στην ελεύθερη πτώση»

Η Εύη Αδάμ ασχολείται το τελευταίο διάστημα με την ελεύθερη πτώση αποκτώντας μάλιστα και το πρώτο της πτυχίο.

Με τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό Εύη;

Ασχολούμαι με ένα άθλημα, την ελεύθερη πτώση. Ουσιαστικά, εγώ ήμουν εκείνη που το γνώρισα στον κόσμο, γιατί δεν ήξερε κανείς ότι γίνεται ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο στην Ελλάδα. Στο στρατό γίνεται με στατικό ιμάντα, πηδάς από το αεροπλάνο και ανοίγει αμέσως το αλεξίπτωτο.

Τι γίνεται με το συγκεκριμένο άθλημα;

Αποτελείται από δύο κομμάτια, ανοίγει η πόρτα του αεροπλάνου, πέφτεις από τα 14.000 πόδια, πετάς με 250 χιλιόμετρα την ώρα, για 1 λεπτό ελεύθερα και μετά ανοίγει το αλεξίπτωτο για άλλα 5 λεπτά

για να κατέβεις στη ζώνη ρίψης και να προσγειωθείς, αυτή είναι η διαδικασία.

Πώς γνώρισες το άθλημα;

Τυχαία, σε μια φωτογράφηση που γινόταν σ' ένα εστιατόριο, όπου στο διπλανό τραπέζι βρισκόταν μια παρέα αθλητών και αρχίσαμε να συζητάμε. Ένας από αυτούς μου έδειξε σε βίντεο τα άλματα που έκανε στον αέρα. Μου πρότεινε να πάω να κάνω ένα μάθημα το οποίο είναι όταν δεν ξέρεις να βάλεις μόνος το αλεξίπτωτο, σε δένει πάνω του ένας εκπαιδευτής, ο οποίος έχει πιο μεγάλο αλεξίπτωτο και πηδάνε και δύο μαζί στο κενό. Έρχεται πολύς κόσμος και το κάνει, δεν χρειάζεται να κάνεις ούτε μαθήματα ούτε δικό σου αλεξίπτωτο να φορέσεις. Σε δένει πάνω του ο εκπαιδευτής, ανοίγει η πόρτα του αεροπλάνου, πέφτετε και σε προσγειώνει. Οι περισσότεροι έρχονται για να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους, για να δουν το πώς είναι να πέφτεις στο κενό.

Πού βρίσκεται αυτή η ζώνη;

Βρίσκεται στην Κωπαΐδα 120 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Εκεί είναι η ζώνη ρίψης μας. Έχω γύρω στα 80 άλματα, άλλοι συναθλητές μου έχουν 1.000, οι εκπαιδευτές μας έχουν 3.000, 5.000 πτώσεις. Είναι σχολή που μπορείς να πας να δεις πώς είναι. Έκανα μαθήματα και τώρα πια μου έστειλε η Αμερική, γιατί μόνο από εκεί παίρνεις το δίπλωμα σου, το πρώτο δίπλωμα για την ελεύθερη πτώση. Τα γραπτά εκεί είναι πάρα πολύ δύσκολα, κομμάτι της θεωρίας πέφτει στους κανονισμούς για πιλότους. Αυτή τη στιγμή είμαι διπλωματούχος στην ελεύθερη πτώση και νομίζω ότι είμαι η μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις σοβαρά, γιατί αλλιώς σκοτώθηκες.

- Σκέφτεσαι να αρχίσεις να διδάσκεις και σε άλλους;

Αργότερα, θα δούμε, σκοπεύω... θα μου άρεσε να κάνω και μαθήματα, θα πρέπει να έχω περισσότερη εμπειρία, να έχω περισσότερα άλματα. Είναι κάτι μελλοντικό. Με έχει ξετρελάνει αυτό το άθλημα, είναι το πιο ωραίο στον κόσμο, είναι το πιο όμορφο άθλημα που έχω κάνει ποτέ μου. θέλω να έρχονται γυναίκες να κάνουν μαθήματα, γιατί αυτή τη στιγμή εκτός από δύο Ελληνίδες εκπαιδεύτριες που έχουμε, είμαι η μοναδική γυναίκα. Δεν είμαι εκπαιδεύτρια, αλλά είμαστε εμείς οι τρεις που πηδάμε.

Είναι ακριβό σπορ;

Εγώ, που έχω το δικό μου αλεξίπτωτο και το δικό μου εξοπλισμό, πληρώνω 29 ευρώ την κάθε μου πτώση, για να ανέβω στο αεροπλάνο και να πέσω. Υπάρχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με το τι θα κάνεις. Το αεροπλάνο κάνει 20 λεπτά για να ανέβει. Αν θέλεις να κάνεις πακέτο μαθημάτων για να ξεκινήσει να πηδάς μόνος σου, η τιμή είναι άλλη. Η τιμή του εξοπλισμού είναι σχετική, γιατί το καινούργιο αλεξίπτωτο έχει 8.000 ευρώ, αλλά κανείς δεν το αγοράζει καινούργιο, βρίσκεις με 1.000-2.000 ευρώ, μεταχειρισμένα, πολύ ωραία.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved