Φώτης Μεταξόπουλος: «Δεν θα καθόμουν ποτέ στο ίδιο τραπέζι με ανίδεους και γελοίους»
Showbiz

Φώτης Μεταξόπουλος: «Δεν θα καθόμουν ποτέ στο ίδιο τραπέζι με ανίδεους και γελοίους»

Ποια είναι η γνώμη του Φώτη Μεταξόπουλου για τον τρόπο με τον οποίο προβάλει τον χορό η ελληνική τηλεόραση σήμερα;

«Η χειρότερη. Στην τηλεόραση δεν προβάλλουν τον χορό ως τέχνη, αλλά σαν show που έχει μοναδικό στόχο την υψηλή τηλεθέαση και το κέρδος» τόνισε στο Χάι.

-Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε κάποιο τηλεοπτικό show με θέμα τον χορό;

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Δεν θα καθόμουν ποτέ στο ίδιο τραπέζι με ανίδεους και γελοίους»

- Ποια η άποψη σας αναφορικά με το θεμα που μαστίζει τους νέους χορευτες, σχετικά με την κρατική αναγνώριση των διπλωμάτων χορού (πέραν του κλασικού" μπαλέτου που είναι ήδη αναγνωρισμένο) και φυσικά με το θέμα που αφορά όλους εμάς τους χοροδιδασκάλους, για το ζήτημα πρόωρης συνταξιοδότησης και ένταξης μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα; Σας βρίσκει σύμφωνο;

«Δυστυχώς και το κλασικό μπαλέτο δεν έχει την αναγνώριση που του αρμόζει, πόσω μάλλον τα υπόλοιπα είδη χορού που τα θεωρούν υποδεέστερα. Ο χορός είναι ένας, δεν έχει διακρίσεις. Ο χορός ανήκει στα βαρέα και ανθυγιεινά διότι μετά από πανεπιστημιακές μελέτες ο χορευτής χορεύοντας μισή ώρα ξοδεύει τις ίδιες θερμίδες με τον εργάτη που σκάβει 4 ώρες.»

-Κλείνοντας τι θα λέγατε στους νέους χορευτές που αγωνίζονται, παρά τις δύσκολες συγκυρίες που διανύει η χώρα;

«Ο χορός είναι επίπονη τέχνη, αν δεν την αγαπάς με πάθος μην τον ξεκινάς! Ειδικότερα στην Ελλάδα είναι το πιο αδικημένο επάγγελμα. Εάν την καριέρα που έχω κάνει στην Ελλάδα την είχα κάνει στο εξωτερικό, θα ήμουν πάμπλουτος, Εδώ είμαι πάμφτωχος αλλά ευτυχισμένος! Εξήντα χρόνια χορεύοντας με το φως και το μετάξι είμαι χαρούμενος που και τα παιδιά μου συνεχίζουν το ίδιο επάγγελμα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved