Μαίρη Βιδάλη: «Ήταν πρόκληση να κάνω μονόλογο»
Showbiz

Μαίρη Βιδάλη: «Ήταν πρόκληση να κάνω μονόλογο»

Η Μαίρη Βιδάλη μίλησε για τις δυσκολίες του μονολόγου για τη ζωή της Λέλας Καραγιάννη. 

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε για ν’ ανεβάσετε τη Λέλα Καραγιάννη;

«Το βασικότερο απ' όλα είναι ότι είναι μονόλογος... Εγώ είμαι από τους ηθοποιούς που λατρεύω να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή με άλλους ηθοποιούς. Θεωρώ ότι το θέατρο είναι δουλειά συνόλου, έχω δηλαδή μάθει σε πολυπρόσωπα έργα. Οπότε ήταν μεγάλη πρόκληση να πρέπει να κάνω έναν μονόλογο. Με βοήθησε αφάνταστα η σκηνοθετική καθοδήγηση της Γιώτας Κουνδουράκη. Πραγματικά, βγήκε ένα δυνατό αποτέλεσμα. Και δεν είναι μόνο οι κριτικές που γράφουν θετικά για την παράσταση, αλλά και η απήχηση που έχει στους θεατές» εξήγησε στο Mytv και συνέχισε:

Οι ήρωες γεννιούνται ή γίνονται μέσα από τις συγκυρίες που βιώνουν;

«Και τα δύο. Δεν μπορείς να γίνεις ήρωας αν η εποχή δεν έχει ανάγκη από ήρωες, Έχει, όμως, να κάνει και με το ΟΝΑ. Η Λέλα Καραγιάννη ήταν απόγονος της Μπουμπουλίνας. Η πρώτη ηρωική πράξη της δεν ήταν την περίοδο της γερμανικής κατοχής, αλλά όταν, σε εφηβική ηλικία, έπεσε στον Εύριπο για να σώσει ένα 14χρονο αγόρι. Είναι μία παρόρμηση που δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι, το να θυσιάζονται για τους άλλους. Όταν εντάχθηκε στην Αντίσταση, ήταν μία ώριμη γυναίκα που είχε λύσει τα οικονομικά της προβλήματα και πολύ συνειδητά αποφάσισε αυτή και τα παιδιά της να υπηρετήσουν τη χώρα. Ήταν γνήσια αγωνίστρια και ίσως δεν είναι τόσο γνωστή η ιστορία της, γιατί δεν είχε ενταχθεί σε συγκεκριμένο κόμμα. Η οργάνωση της, η «Μπουμπουλίνα», ήταν πάνω από κομματικές ταυτότητες. Στην εποχή μας υπάρχουν τέτοιοι ήρωες; Δεν έχουμε πόλεμο, δόξα τω Θεώ. Αν είχαμε, ενδεχομένως θα υπήρχαν και ήρωες...»

Βιώνουμε, όμως, μία κατάσταση δύσκολη, που ευνοεί το να υπάρχουν ηρωικές μορφές...

«Ο ήρωας προϋποθέτει εμπόλεμη κατάσταση και αυτοθυσία. Στην προκειμένη περίπτωση, χρειάζονται μόνο μορφές που να είναι μπροστάρηδες και να διακινδυνεύουν πράγματα απλά, κυρίως υλικά, γιατί στην εποχή μας πάνω απ' όλα είναι η ύλη. Υπάρχουν, βέβαια, και άνθρωποι που βάζουν πάνω απ' όλα το πνεύμα, είναι όμως μειονότητα..»

Θα σας ξαναδούμε στην τηλεόραση;

«Δεν το ξέρω. Αυτό εξαρτάται από τις προτάσεις που θα έχω. Αν θα έχουμε και πολλή δράση στην τηλεόραση, γιατί τα πράγματα αυτή τπ στιγμή είναι ρευστά. Παρ' όλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι η τηλεόραση είναι κάτι που μου λείπει, γιατί αυτό που μου λείπει είναι ο κινηματογράφος»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved