Μάριος Ιορδάνου: «Η ανταπόκριση σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι συγκλονιστική»
Showbiz

Μάριος Ιορδάνου: «Η ανταπόκριση σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι συγκλονιστική»

Ο Μάριος Ιορδάνου μέσα από την δουλειά του προβάλλει την χώρα μας στο εξωτερικό. 

Πώς αισθάνεται ο Μάριος Ιορδάνου που γίνεται κοινωνός του πολιτισμού μας σε άλλες χώρες;

«Αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι που κατάφερα σε κάθε πόλη που ανεβάζω τις παραστάσεις μου εκτός Ελλάδας, να επισκέπτομαι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της ομογένειας και να έχω την ευκαιρία να μιλήσω με μαθητές και σπουδαστές για τον Καζαντζάκη, τον Σολωμό. Αυτό ξεκίνησε από το Παρίσι, όπου μας επετράπη λίγες ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα η είσοδος στο ιστορικό σχολείο Αραγκό και στη Σορβόννη και συνεχίστηκε στη Ζυρίχη και τώρα στη Μόσχα» τόνισε στο Καρφί.

-Ποια η ανταπόκριση που λαμβάνετε;

«Η ανταπόκριση σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι συγκλονιστική. Ο κόσμος συγκινείται και δε μας αφήνει από την αγκαλιά του όταν πέφτει η αυλαία. Το θέατρο αυτό νομίζω οφείλει να κάνει. Να φέρνει τους ανθρώπους κοντά.»

-Η πολιτεία είναι αρωγός της προσπάθειάς σας;

«Η πορεία μας ξεκίνησε στο Βερολίνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και συνεχίζεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η αλήθεια είναι ότι οι αρμόδιοι άνθρωποι που είδαν την παράσταση, την επόμενη κιόλας ημέρα επικοινώνησαν για να τεθεί υπό την αιγίδα τους. Πιστεύω πολύ στις παραστάσεις μας και έχω σκοπό να τις ταξιδέψω όπου μπορώ και όπου υπάρχει άνθρωπος»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved