Άλεξ Οικονομίδου: Η σύντροφος του Σωκράτη Αλαφούζου μιλάει για τη νέα τους ζωή στο Λος Άντζελες
Showbiz

Άλεξ Οικονομίδου: Η σύντροφος του Σωκράτη Αλαφούζου μιλάει για τη νέα τους ζωή στο Λος Άντζελες

H πρώτη γνωριµία -και ανεξίτηλη όπως αποδείχτηκε- έγινε το 2010. Χάθηκαν οι δρόµοι τους, αλλά από τις αρχές του 2016, οπότε και συναντήθηκαν ξανά στην τελετή των Όσκαρ στο Λος Άντζελες, είναι αχώριστοι.

Η διοργανώτρια σηµαντικών events Άλεξ Οικονοµίδου και ο ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος είναι ζευγάρι και µάλιστα πολύ ευτυχισµένο. «Γνωριστήκαµε το 2010 σε φιλικό περιβάλλον, αλλά οι συνθήκες ζωής και των δύο δεν επέτρεψαν µία περαιτέρω επικοινωνία. Αφορµή για τη σύνδεσή µας στάθηκε ένα επαγγελµατικό µου ταξίδι -συγκεκριµένα µια οµιλία σχετικά µε τους Ολυµπιακούς Αγώνες που πραγµατοποίησα µε τον συνεργάτη µου τον Φεβρουάριο στο Λος Άντζελες στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Οσκαρ 2016- και σε συνδυασµό µε την επερχόµενη µετακόµιση του Σωκράτη στην Πόλη των Αγγέλων ήρθαµε πιο κοντά προκειµένου να µοιραστούµε τις εµπειρίες µας από την πανέµορφη αυτή πόλη», περιγράφει η Άλεξ στη Real.
Παρότι το επάγγελµά της «προστάζει» πολλά ταξίδια ανά τον κόσµο, οι δυο τους έχουν καταφέρει να µη στερείται για πολύ ο ένας τον άλλον. «Από τότε που είµαστε µαζί και εκτός από τους δύο µήνες που εργαζόµουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αναγκαστικά βρέθηκε µακριά ο ένας από τον άλλο, όλο το υπόλοιπο διάστηµα φροντίζουµε να µην αφήνουµε µεγάλα χρονικά διαστήµατα αποχωρισµού και να εξελίσσουµε τη σχέση µας».
Ο Σωκράτης Αλαφούζος υπήρξε παντρεµένος µε την ηθοποιό Βάσω Γουλιελµάκη, µε την οποία έχουν αποκτήσει µια κόρη. Η Άλεξ έχει επίσης την εµπειρία ενός προηγούµενου γάµου. «Έχουµε και οι δύο πραγµατοποιήσει από έναν γάµο και είµαστε συνειδητοποιηµένοι ότι µία τυπική επισηµοποίηση δεν θα αλλάξει τη σύσταση της σχέσης και των συναισθηµάτων µας», παραδέχεται. Αυτό, ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόµενο να οδηγηθούν κάποια στιγµή στον γάµο, όπως εξηγεί η ίδια: «Αν κάποια στιγµή προκύψει, θα είναι επειδή το έχουµε επιλέξει και θα φέρει συγκεκριµένα αποτελέσµατα στη ζωή µας». Αυτό σηµαίνει τον ερχοµό ενός παιδιού; «Η ηλικία µου δεν µου επιτρέπει να το κάνω ιδιαίτερα µακρινό όνειρο. Ωστόσο, δεν είναι αυτοσκοπός να γίνω µητέρα. Το πιο ουσιαστικό είναι να έχω απέναντί µου έναν σύντροφο που να µε εµπνέει να θέλω να φέρω στον κόσµο το παιδί του. Αν προκύψει ένα παιδί, θέλω να µεγαλώσει µε πολλή αγάπη, όπως µεγάλωσα εγώ, και να έχει την απόλυτη αφοσίωσή µου, γιατί δεν θέλω να το αφήσω στην τύχη. Σίγουρα ένα παιδί είναι για µία όµορφη σχέση ένα όνειρο ζωής και ολοκλήρωσης και δεν αποκλείω ένα τέτοιο ενδεχόµενο, αλλά εκτιµώ ότι το στάδιο αυτό της σχέσης µας µε τον Σωκράτη είναι πρώιµο για κάτι τέτοιο».
Συνεπής στην ειλικρινή και συνειδητοποιηµένη πτυχή της προσωπικότητάς της, η Άλεξ Οικονοµίδου παίρνει αποστάσεις από οποιαδήποτε εξιδανίκευση. «Η ζωή µε έχει διδάξει ότι ο ιδανικός σύντροφος δεν υπάρχει. Είναι µία ψευδαίσθηση, την οποία µας καλλιεργούν ακριβώς όπως και το σύνδροµο της Σταχτοπούτας. Χαίροµαι που µέσα από τα βιώµατά µου έχω δώσει προτεραιότητα στο να έχω έναν συµβατό σύντροφο µε τον οποίο να µπορώ να επικοινωνώ, να εκφράζοµαι ελεύθερα και να εισπράττω αγάπη. Ο Σωκράτης είναι ένας συµβατός σύντροφος, µε τον οποίο περνάµε πολύ όµορφες στιγµές, γελάµε πολύ και κάνουµε αθλητικές δραστηριότητες, που µας γεµίζουν και τις απολαµβάνουµε µε χαρά. Οπως λέει και ο Μπουκάι “έρωτας είναι να αγαπάς τις οµοιότητες και αγάπη είναι να ερωτεύεσαι τις διαφορές”. Με τον Σωκράτη έχουµε βρει µία καλή ισορροπία στα περισσότερα επίπεδα της ζωής µας».
Πεκίνο, Λονδίνο, Μπακού, Ρίο ντε Τζανέιρο είναι µόνο µερικές από τις πόλεις στις οποίες κλήθηκε να µετακοµίσει για µεγάλα χρονικά διαστήµατα εξαιτίας της δουλειάς της. «Από µικρό παιδί ήθελα να εξερευνώ νέους τόπους και επιθυµούσα να ταξιδεύω µε κάθε ευκαιρία. Έβλεπα την υδρόγειο και µε γοήτευε η ιδέα ότι τα όρια που µπορώ να κινηθώ στη ζωή µου είναι τόσο µεγάλα», εξηγεί. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία µετακόµισης στις ΗΠΑ και εργάζεται µε Οργανωτικές Επιτροπές Ολυµπιακών Αγώνων ως σύµβουλος, κάτι το οποίο απαιτεί συχνά ταξίδια. «∆εν έχει σηµασία το πού βρίσκοµαι», λέει χαρακτηριστικά, «αρκεί να µπορώ να ταξιδεύω στις χώρες όπου είναι η δουλειά µου».
Μία τυπική ηµέρα της ξεκινάει µε γερό πρωινό και διάβασµα και ακολουθούν το τζόκινγκ και η προπόνηση για τον 3ο Μαραθώνιο που σκοπεύει να λάβει µέρος τον Μάρτιο στο Λος Άντζελες. Έχει ήδη γράψει ένα βιβλίο κατά τα χρόνια της ζωής της στο Πεκίνο, το οποίο ονειρεύεται να εκδοθεί σύντοµα. «Ανάλογα µε τον διαθέσιµο χρόνο µπορεί να συναντηθούµε µε τον Σωκράτη για φαγητό µε φίλους, για ποδήλατο στην παραλία, αλλά και για κινηµατογράφο που αγαπάµε και οι δύο. Το µαγείρεµα στο σπίτι δεν είναι η αγαπηµένη µου ασχολία, αλλά όταν το κάνουµε παρέα και µε καλή µουσική µετατρέπεται σε παιχνίδι, οπότε το απολαµβάνω». Αν πρέπει να επιλέξει ένα στοιχείο της εικόνας της που τη χαρακτηρίζει, αυτό είναι το χαµόγελό της. «∆εν σταµατώ να χαµογελώ γιατί µου δίνει πολύ θετική ενέργεια και βρίσκω χαρά και ευγνωµοσύνη σε πολύ µικρά πράγµατα και καταστάσεις της ζωής».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved