Ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε τα βιβλία του
Showbiz

Ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε τα βιβλία του

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκαν στην Τεχνόπολη, τα δύο πρώτα βιβλία

“Το ελιξίριο των Κεντάυρων” και “Οι Τίτανες και η τριπλή σφραγίδα των Εκατόγχειρων” της νεανικής σειράς Παραμυθολογία του Γιώργου Θεοφάνους, μια εξαιρετική σειρά για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μένανδρος .

Από νωρίς το πρωί, η Τεχνόπολη, πλημμύρισε από όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τη νέα εξαιρετική προσπάθεια του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους. Η παρουσίαση ξεκίνησε με τις ομιλίες της Έλενας Ράπτη η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της σειράς Παραμυθολογία και ακολούθησε η παιδοψυχολόγος Χαρά Νομικού, η οποία μίλησε για τη συνεισφορά των βιβλίων του Γιώργου Θεοφάνους σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά της ευαίσθητης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας και στις λύσεις – κλειδιά που προτείνουν μέσα από το μύθο. Στη συνέχεια διάβασαν αποσπάσματα των 2 βιβλίων Πέγκυ Τρικαλιώτη και ο Πάνος Μουζουράκης.

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας Γιώργος Θεοφάνους εμφανώς συγκινημένος από το ενδιαφέρον και την προσέλευση του κόσμου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παρευρισκομένους, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη ότι η συγκεκριμένη νεανική σειρά έχει πολλά να συνεισφέρει στην «παιδεία» και τον «πολιτισμό», αφού κατορθώνει να συνδυάσει τις διδαχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και μυθολογίας με το σύγχρονο προφίλ της νέας γενιάς. Ο Γιώργος Θεοφάνους με την σειρά της Παραμυθολογίας, φιλοδοξεί να ξεκλειδώσει σπουδαίους αρχαιοελληνικούς μύθους και ταυτόχρονα να γίνει ένα βοήθημα για το σύγχρονο παιδί και έφηβο ώστε να αντιμετωπίσει θέματα όπως το bullying, τη σχέση με τους γονείς, την αυτοπεποίθηση, τους στόχους κ.ά. Περιμένουμε τη συνέχεια της Παραμυθολογίας, η οποία είναι βέβαιο ότι θα είναι το ίδιο σημαντική και ενδιαφέρουσα.
Την παρουσίαση συμπλήρωσαν διαδραστικά δρώμενα στα οποία είχαν την ευκαιρία οι μικροί καλεσμένοι με τη βοήθεια ειδικών να δημιουργήσουν αρχαιοελληνικά κεραμικά, να χρωματίσουν ήρωες και σκηνές από τα βιβλία, να ζυμώσουν και να ψήσουν αρχαία ελληνικά αρτοσκευάσματα ενώ δεν έλειψαν τα αρχαία ελληνικά αθλήματα όπως η διελκυστίνδα που ξεσήκωσαν τους μικρούς παρευρισκομένους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved