Κίτρινα Ποδήλατα: «Σε δύσκολες εποχές, θέλουμε να δίνουμε το μήνυμα της τόλμης»
Showbiz

Κίτρινα Ποδήλατα: «Σε δύσκολες εποχές, θέλουμε να δίνουμε το μήνυμα της τόλμης»

Για το νέο τους μουσικό εγχείρημα, να κλασσικοποιήσουν τα τραγούδια τους, μίλησαν σε πρόσφατη συνέντευξη τους τα αδέλφια Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς.

Γιατί... κλασικοποιήσατε τα τραγούδια σας;
«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που από καιρό σκεφτόμασταν, στο πλαίσιο μιας γενικότερης ιδέας να πειραματιστούμε με τον ήχο μας, να πάρουμε μια απόσταση από το ηχητικό "κεκτημένο" των 15 πρώτων ετών. Θελήσαμε να τολμήσουμε σε εποχές γενικής εσωστρέφειας, να παρουσιάσουμε παλαιότερα αλλά και νέα τραγούδια μας, με ήχους και ενορχηστρώσεις που κατά τη γνώμη μας ήδη υπήρχαν ως αίσθηση σε αρκετά στάδια της ως τώρα δισκογραφίας μας. Ολα αυτά λοιπόν τα επιχειρούμε σε μια Τριλογία, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο με το Vol. 1 "The acoustic project" και συνεχίστηκε από την 1η Νοέμβρη με το Vol. 2 "The orchestra project". Οι παράλληλες κλασικές μας σπουδές, η εξέλιξή τους, αλλά και η εμπειρία μας στα χρόνια που δημιουργούμε, έφεραν ως αυτονόητη επιθυμία να αναπτύξουμε σε πιο ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα τους κλασικούς δρόμους που σε πολλά τραγούδια μας μοιραία είχαμε χρησιμοποιήσει. Δε ξέρουμε αν "κλασικοποιήσαμε", όπως είπατε, τις συνθέσεις ενός εξωστρεφούς κιθαριστικού ροκ συγκροτήματος αλλά νιώθουμε πως σίγουρα "ροκοποιήσαμε" μια κλασική ορχήστρα που δεν την "περιορίσαμε" στον αυτονόητο (όπως σε παρόμοιες ως τώρα περιπτώσεις) "συνοδευτικό" ρόλο της. Και νομίζουμε πως αυτό ακούγεται και φαίνεται στο σύνολο της νέας μας δουλειάς».

Γιατί συνεχίζετε να παράγετε μουσική, σε δύσκολους καιρούς, και κυρίως γιατί εμφανίζεστε on stage;
«Κατ' αρχάς γιατί όλη μας η ζωή έχει ταυτιστεί με τη μουσική αλλά και με την ανάγκη για ειλικρινή προσφορά στην τέχνη που προσπαθούμε να υπηρετήσουμε. Στη συνέχεια γιατί, περισσότερο από ποτέ, η γενικότερη πολιτιστική εικόνα και το ευτελές τηλεοπτικό "κάδρο" αξιών και προτύπων που η νέα γενιά δέχεται πλέον ως μασημένη κακή τροφή δεν μας αρέσουν καθόλου. Προσπαθούμε λοιπόν, με όποιες δυνάμεις έχουμε, να προτείνουμε στις παραστάσεις των νέων και τον "αντίλογο" στο εύκολο, στο γρήγορο και στο αυτονόητο των καιρών. Κάθε μας μουσική κίνηση, είτε δισκογραφική είτε επί σκηνής, εσωκλείει την αγωνία να δώσουμε και την εναλλακτική εικόνα και προοπτική στα παιδιά αλλά και σε όσους αναζητήσουν και πέρα από το δεδομένο των καιρών. Γι' αυτό, σε δύσκολες εποχές, θέλουμε να δίνουμε το μήνυμα της τόλμης, του ρίσκου και της ζωηρής παρουσίας μας επιχειρώντας βήματα που πολλοί λόγω πολλαπλού "ρίσκου" θα απέφευγαν αυτούς τους καιρούς. Θέλουμε όταν περάσουμε ως κοινωνία και λαός όλο αυτό το τέλμα, εμείς, με έργα και πράξεις αποτυπωμένες, να έχουμε δηλώσει πιο παρόντες και πιο ενεργοί από ποτέ», λένε τα Κίτρινα Ποδήλατα στην εφημερίδα Το Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved