Κίτρινα Ποδήλατα: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο στην καθημερινότητά του»
Showbiz

Κίτρινα Ποδήλατα: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο στην καθημερινότητά του»

Από πού αντλούν τη δύναμη να ονειρεύονται σε μια εποχή που αν μη τι άλλο είναι αντι-ονειρική ο Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς;

«Εκτός από τον χαρακτήρα μας, που αρνείται ούτως ή άλλως να σταματήσει να τολμά, να ονειρεύεται και να ελπίζει, πλέον, ύστερα από 16 χρόνια σε έναν χώρο που δεν μας επέβαλε κανένα σύστημα από το πουθενά, αλλά που η ίδια η προηγούμενη και κυρίως η νεότερη γενιά μάς έδωσε εντολή να συνεχίσουμε, έχουμε μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Τα μηνύματα που παίρνουμε από πολλά σχολεία της χώρας, μαθητές και δασκάλους αλλά και η εν γένει επικοινωνία μας με τους νέους ανθρώπους που δεν επιδοκιμάζουν όσα συμβαίνουν τριγύρω τους σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο μας δυναμώνουν και μας κρατούν σε δημιουργική εγρήγορση και πέραν της ατομικής προσωπικής ανάγκης μας. Πιστεύουμε πως ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο στην καθημερινότητά του, στον όποιο μικρόκοσμό του. Πιστεύουμε στα "θαύματα" της γειτονιάς... κι εμείς ως εκεί που ο κόσμος συνεχίζει να ορίζει τον "μικρόκοσμό μας", προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε μέρα που ξημερώνει».

Από τότε που ξεκινήσαν τις... ποδηλατάδες ως σήμερα πώς κρίνουν τη βόλτα τους;
«Τη "βόλτα" μας την αφήνουμε πάντοτε στον χρόνο και στο ίδιο το κοινό να την κρίνει. Ενα άκρως δημιουργικό και ανήσυχο συγκρότημα αποκλεισμένο εντελώς από τα air play των ραδιοφώνων εδώ και πολλά χρόνια και με ελάχιστους "συμμάχους" στην πορεία του, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Για να υπάρχουμε ακόμη και να επιχειρούμε όσα ονειρευόμαστε και όσα έχουμε ως δημιουργική ανάγκη, σίγουρα κάτι θα πρέπει να έχουμε κάνει καλά. Αν πρέπει να δώσουμε οπωσδήποτε εμείς έναν χαρακτηρισμό ώστε να κρίνουμε την πορεία μας, θα μας επιτρέψετε να πούμε πως ήταν και είναι... τίμια», λένε τα Κίτρινα Ποδήλατα στην εφημερίδα Το Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved