Η Μαρία Φιλίππου φωτογραφίζεται με τους γιους της (φωτο)
Showbiz

Η Μαρία Φιλίππου φωτογραφίζεται με τους γιους της (φωτο)

Η Μαρία Φιλίππου φωτογραφίζεται με τους γιους της και μιλάει για εκείνους.

Είστε και εσείς τόσο προστατευτική με τα παιδιά σας;

Είμαι μια κλασική Ελληνίδα μάνα. Έχουμε τους δικούς μας νόμους στο σπίτι που μπορεί να είναι κάπως περίεργοι, αλλά συνήθως λειτουργούμε σαν συμμορία. Δεν ασκώ εξουσία επάνω τους ούτε προσπαθώ να τους επιβάλω πράγματα και να τους τιμωρήσω. Είναι απλά ένας τρόπος που έχω μάθει να λειτουργώ μαζί τους.

Αλήθεια, πώς είναι η ζωή με δυο άντρες στο σπίτι;

Τέλεια! Δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχα μια κόρη, αλλά το να έχεις γιους είναι απλά υπέροχο!

Αν ζητούσα από τον Βαγγέλη και τον Φίλιππο, να μου μιλήσουν για εσάς, τι θα μου έλεγαν;

Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσετε τους ίδιους. (γέλια) Μια φορά, πάντως, θυμάμαι που ο ένας μου γιος, με είχε ρωτήσει πώς θα ήταν αν είχε μια κανονική μαμά. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσε ,αλλά ίσως να θεωρούσε πως αυτό που είμαι δεν ταυτίζεται και τόσο πολύ με τη φιγούρα της μάνας.

Εσείς, πιστεύετε ότι είστε καλή μητέρα;

Αρχίζω με το ότι είμαι η χειρότερη. Από εκεί και πέρα, προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να προσεγγίζω τα παιδιά μου και να οδηγούμαστε, μέσα από αυτό, σε μια ειλικρινή σχέση. Ποτέ δεν θεώρησα ότι μου ανήκουν. Ήξερα πως ήταν δυο άνθρωποι για τους οποίους έχω την απόλυτη ευθύνη και πως θα έπρεπε να προσπαθήσω να τους κάνω υπεύθυνους και έντιμους προς την κοινωνία. Προσπάθησα να «γαλουχήσω» δυο άντρες, για τους οποίους θα ήμουν κι εγώ περήφανη ως γυναίκα αν τους συναντούσα κάπου έξω. Αν με ρωτούσες πώς θα ήθελα να με θυμούνται τα παιδιά μου φεύγοντας από αυτή τη ζωή, θα σου έλεγα σαν μια τεράστια αγκαλιά…

Η μητρότητα είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή σας;

Αισθάνομαι πως έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος από τότε που έγινα μάνα. Είδα τον κόσμο με ένα εντελώς διαφορετικό μάτι. Έγινα υπεύθυνη, όχι μόνο για μένα αλλά και για άλλους δυο ανθρώπους. Προσπάθησα να καλλιεργήσω ψυχές και να καλλιεργηθώ κι εγώ μέσα από αυτό.

Τα παιδιά σας ξέρουν για τον τόπο καταγωγής της μητέρας τους;

Η Κύπρος είναι και δική τους πατρίδα. Άλλωστε, με κάθε ευκαιρία ερχόμαστε για να δούμε τους συγγενείς μας. Προσπαθούμε όσο γίνεται να κρατάμε επαφές με τον τόπο και τις ρίζες μας κι αυτό είναι και μια δική μου προσωπική ανάγκη.

Πηγή: Down Town Κύπρου

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved