Υπόθεση Παντελή Παντελίδη: Τα μυστικά πίσω από τον «πόλεμο» στο Facebook
Showbiz

Υπόθεση Παντελή Παντελίδη: Τα μυστικά πίσω από τον «πόλεμο» στο Facebook

Μπορεί αρχικά καταθέσεις των δύο συνεπιβάτιδων να συγκλίνουν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη στάση που έχουν υιοθετήσει μετά το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη στις 18 Φεβρουαρίου. Η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου έχει επιλέξει να κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας την προβολή.

Η 30χρονη Μίνα, από την άλλη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα «ξεσπά» μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, τροφοδοτώντας τα σενάρια γύρω από το δυστύχημα, αφού απαντά σχεδόν σε οτιδήποτε γράφεται. «Ντροπη σε ολους σας! Φορουσα ζωνη σχεδον παντα! Του ειπα να μην τρεχει! Δεν ακουσε! Τι φταιω εγω; Να τον τραβαγα απο το αυτι;», λέει σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις της. Μία από τις κατηγορίες -κυρίως- θαυμαστών του λαϊκού τραγουδιστή είναι ότι αφού και οι δύο γυναίκες γνώριζαν ότι ο Παντελίδης είχε πιει έπρεπε να μην τον αφήσουν να πιάσει το τιμόνι.

Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι στο «Εθνος της Κυριακής» από τη στιγμή που η ασφάλεια του μοιραίου τζιπ ήταν μεικτή, «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος σε όποιον προκαλέσω ζημία ως οδηγός πληρώνει η ασφαλιστική μου και αποκαθιστά τις ζημιές στο αυτοκίνητό μου και προς τρίτους.

Εάν από το ατύχημα υπάρχουν τραυματίες και ο οδηγός είναι νεκρός, η ασφαλιστική θα κληθεί να τους αποζημιώσει και στη συνέχεια είναι στη διακριτική της ευχέρεια εάν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια του θανόντα εφόσον εκείνος οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ».
«Η αποζημίωση των τραυματιών μπορεί να είναι πολύ υψηλή εάν πέρα από την ηθική βλάβη, υπολογιστούν σε αυτήν η απώλεια εισοδήματος για όσο καιρό έμεινε κάποιος εκτός εργασίας, τα έξοδα νοσηλείας και η πρόσληψη οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων ενόσω ήταν ανίκανος να αυτοεξυπηρετηθεί. Εάν δεν οδηγούσε ο θανών το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος άλλος, τότε η οικογένειά του μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης», προσθέτουν.
Σε κάθε περίπτωση η διαδρομή της υπόθεσης Παντελίδη στα δικαστήρια θα έχει δύο σκέλη, το αστικό (αποζημιώσεις) και το ποινικό. Στη δεύτερη περίπτωση, όπου η δικογραφία έφυγε από την Τροχαία και βρίσκεται στην Εισαγγελία Αθηνών, υπάρχουν τρία τινά.
Στον φάκελο θα συμπεριληφθούν εκτός από τα δημόσια έγγραφα και οι ιδιωτικές πραγματογνωμοσύνες από όλες τις νομικές πλευρές. Στο πρώτο ενδεχόμενο ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία, μπορεί να στείλει την υπόθεση στο αρχείο, εφόσον κρίνει ότι ο υπεύθυνος του ατυχήματος απεβίωσε, άρα δεν μπορούν να καταλογιστούν σε κάποιον ποινικές ευθύνες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο εισαγγελέας να ζητήσει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση, καθώς δεν έχει πειστεί και κρίνει ότι χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση η υπόθεση. Το τρίτο είναι να ασκήσει ποινική δίωξη και να διατάξει προανάκριση, εάν θεωρήσει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Παντελίδης δεν ήταν οδηγός του οχήματος.

πηγή:ΕΘΝΟΣ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved