Μάξιμος Μουμούρης: «Κάποιος που δεν στοιχειώνεται από τις ρίζες του και κοιτάζει μπροστά»
Showbiz

Μάξιμος Μουμούρης: «Κάποιος που δεν στοιχειώνεται από τις ρίζες του και κοιτάζει μπροστά»

Ο Μάξιμος Μουμούρης στην παράσταση «Νίκη» υποδύεται το σύζυγο της Νίκης, Αλέξανδρο.

-Ο ανατρεπτικός και ιδιόρρυθμος Αλέξανδρος Στρόφαλης ερωτεύεται παράφορα τη Νίκη;

«Ο Αλέξανδρος ερωτεύεται τη Νίκη για την καθαρότητα της και το ότι είναι ένα κορίτσι που με τον τρόπο του ψάχνει το δικό της ξεχωριστό δρόμο. Ίσως. γιατί εκείνος ζει ήδη διαφορετικά από το κοινωνικό σύνολο που τον περιβάλλει. Η Νίκη αποτελεί, για εκείνον το λόγο, το συνταξιδιώτη για τα ταξίδια που έχει ονειρευτεί, πραγματικά και μεταφορικά» τόνισε στον Τηλεθεατή.

-Ο Αλέξανδρος προσωποποιούσε για τη Νίκη ό,τι είχε εκείνη στερηθεί. Τη χαρά της ζωής;

«Ο Αλέξανδρος της δείχνει έναν άλλο κόσμο, που οι δυσκολίες είναι απλώς ο λόγος για να είναι κανείς ζωντανός, ώστε να τις ξεπεράσει, και αυτό προϋποθέτει χαρά της ζωής».

-Παρότι ήταν γιος εκτελεσθέντος αριστερού;

«Επιτέλους, κάποιος που δεν στοιχειώνεται από τις ρίζες του και κοιτάζει μπροστά, αλλά ακόμα και όταν κοιτάζει πίσω, το κάνει με χιούμορ, στοιχείο ζωτικό που λείπει από την οικογένεια της».

-Είχατε διαβάσει το βιβλίο, πριν προκόψει η συνεργασία σας στην παράσταση;

«Όχι, το διάβασα το καλοκαίρι, όπως και αρκετά ακόμη του Χωμενίδη. Νομίζω στη "Νίκη" λειτούργησε με πολύ διαφορετικό τρόπο από τα υπόλοιπα βιβλία του. Το έχω ξαναπεί, αλλά πιστεύω ότι στη "Νίκη" αφήνει για λίγο στην άκρη την έντονη προσωπικότητα του και την εξίσου έντονη αντρική γραφή και φτιάχνει μια ιστορία με πραγματικά και μυθοπλαστικά γεγονότα μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved