Νίκος Ψαρράς: «Η κρίση θεωρώ ότι έχει φέρει τα ζευγάρια πιο κοντά»
Showbiz

Νίκος Ψαρράς: «Η κρίση θεωρώ ότι έχει φέρει τα ζευγάρια πιο κοντά»

Ηθοποιός με σταθερά ανοδική πορεία κι ερμηνείες αξιοζήλευτες και καλοζυγισμένες, ο Νίκος Ψαρράς κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον «Θερισμό» του Δημήτρη Δημητριάδη.

Παραθερισμός/Θερισμός: λογοπαίγνιο ή η ουσία ενός κειμένου με υποδόριο, διαβρωτικό και εν τέλει τραγικό χιούμορ;
«Η τολμηρή και πάντα αιρετική δραματουργία του Δημητριάδη κινείται στο χώρο της σκληρής κριτικής, των γελοίων συμπεριφορών και των υπερτιμημένων αξιών. Στο συγκεκριμένο κείμενο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή, οι πέντε ήρωες παραθερίζουν σε ένα ειδυλλιακό, παραδεισένιο μέρος, στο Ακαπούλκο του Μεξικού. Το δίλημμα που τους «βασανίζει» από την έναρξη του έργου είναι εάν θα κάνουν μπάνιο στην πλαζ ή στην πισίνα. Κι αρχίζουν έναν διάλογο υπαρξιακής φύσεως, κυρίως οι άντρες για το τι είναι ζωή, για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αποφθέγματα που μας έχουν δώσει οι σοφοί ώστε το «βάρος» που λέγεται ζωή να είναι όσο πιο ανώδυνο στο πέρασμά του»

Οι ήρωες θα μπορούσανε να είμαστε εμείς;
«Θα μπορούσαν να είναι οι Ελληνάρες του 2000, που φέρουν τα χαρακτηριστικά του νεόπλουτου, του ανθρώπου που θέλει να επιδεικνύεται, που μας είναι γνώριμοι και αποκρουστικοί. Γράφτηκε το 2011 από τον Δημητριάδη, ο οποίος σαφέστατα είχε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για τον Νεοέλληνα. Οι προβληματισμοί του έχουν να κάνουν με το ποιοι είμαστε, πώς ζούμε, τι θέλουμε, τι κάνουμε στη ζωή μας με μας, με τα παιδιά μας, με τις σχέσεις μας. Υπάρχει μια φθορά σε αυτά τα ζευγάρια, μια κόπωση, μια αποξένωση, δύσκολα συναισθήματα να τα διαχειριστεί κανείς»

Συναντάμε την αποξένωση στην κοινωνία ή μόνο στα ζευγάρια;
«Η αποξένωση υπάρχει. Δυστυχώς, όταν ζούσαμε, πλουσιοπάροχα, τη χρυσή δεκαετία του 2000, με τα ακριβά αυτοκίνητα και με την εκτός πραγματικότητας ζωή μας, ζούσαμε χωρίς να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Υπήρχε φοβερός προβληματισμός, τότε, στις σχέσεις. Η κρίση θεωρώ ότι έχει φέρει τα ζευγάρια πιο κοντά, αν και τα τελευταία χρόνια τα διαζύγια έχουν εκτοξευθεί. Ο κόσμος είχε συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Η κρίση χρειάζεται συντροφιά, άνθρωπο να συμβαδίσεις», λέει ο ηθοποιός στο Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved