Μαρκουλάκης:"Τα περισσότερα πράγματα που αγαπάς στην τέχνη είναι πράγματα με τα οποία μπορείς να..."
Showbiz

Μαρκουλάκης:"Τα περισσότερα πράγματα που αγαπάς στην τέχνη είναι πράγματα με τα οποία μπορείς να..."

Τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη -είτε ως ηθοποιού, είτε ως σκηνοθέτη- με κάποια παράσταση είναι εχέγγυο επιτυχίας, εμπορικού sold out και μιντιακού buzz.

Το γεγονός ότι οι παραστάσεις του ανεβαίνουν στα κεντρικότερα και στα πιο mainstream θέατρα της πόλης τον περιορίζει ή έστω τον οριοθετεί δημιουργικά;

«Με ευχαριστεί το κέντρο, με ευχαριστεί η τέχνη μου να απευθύνεται στον κόσμο με έναν τρόπο διαυγή», απαντά στο Πρώτο Θέμα. «Υπάρχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί και σκηνοθετεί στην Ελλάδα σε όλες τις θεατρικές γειτονιές. Αισθάνομαι ότι η δική μου θέση εξ ενστίκτου και από ιδιοσυγκρασία είναι στο κέντρο και προσπαθεί να κάνει έργα που απευθύνονται και ταυτόχρονα έχουν και περιεχόμενο. Αισθάνομαι ειλικρινά ότι το καλό θέατρο, το θέατρο με αξιώσεις πρέπει να είναι και διασκεδαστικό. Να μπορεί να σου ευφραίνει τις αισθήσεις. Το κέντρο σου βάζει κάποιους περιορισμούς εξ αντικειμένου. Με την έννοια ότι δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολύ ειδικά πράγματα, δεν μπορείς να φτιάξεις μια παράσταση η οποία είναι πάρα πολύ πειραματική, ώστε να χρειάζεται μια ιδιαίτερή θεατρική παιδεία για να μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει. Μπορείς όμως να μπολιάσεις τα κεντρικά θέατρα που απευθύνονται σε ένα πλατύτερο κοινό, μπορείς να φτιάξεις μια παράσταση αξιώσεων, όπως θα το έφτιαχνες σε ένα άλλο θέατρο», καταλήγει.

Είναι από τους δημιουργούς που έχουν αυτό το πλατύτερο, όπως το λέει, κοινό κατά νου ή δρουν απερίσπαστοι;

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να κάνει τη δουλειά του χωρίς να έχει το κοινό στο μυαλό του. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να δεχτώ οτιδήποτε ταιριάζει στον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή. Αυτό είναι που συνήθως εννοεί κανείς όταν λέει πως έχει το κοινό στο μυαλό του. Φυσικά λαμβάνει το κοινό υπόψη σου. Τα περισσότερα πράγματα που αγαπάς στην τέχνη είναι πράγματα με τα οποία μπορείς να συνδεθείς. Με αυτή την έννοια αισθάνομαι ότι το θέατρο που με ενδιαφέρει να κάνω είναι αυτό που μπορεί να καταναλώσει ο θεατής σαν ένα ποτήρι νερό», επισημαίνει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved