Γιάννης Σμαραγδής: «Ο Καζαντζάκης δεν ήταν ποτέ αμφιλεγόμενος»
Showbiz

Γιάννης Σμαραγδής: «Ο Καζαντζάκης δεν ήταν ποτέ αμφιλεγόμενος»

Για το αν και κατά πόσο αμφιλεγόμενο πρόσωπο ήταν ο Νίκος Καζαντζάκης, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάννης Σμαραγδής.

«Ο Καζαντζάκης δεν ήταν ποτέ αμφιλεγόμενος. Αμφιλεγόμενοι ήταν αυτοί που τον αμφισβήτησαν γιατί δεν κατάλαβαν. Τι δεν κατάλαβαν; Νόμιζαν ορισμένοι κατώτερου επιπέδου συμπολίτες του ότι ασχολείται με αυτά που απασχολούσαν αυτούς, που είναι δυστυχώς χαμηλής πνευματικής βαθμίδας. Ο Καζαντζάκης δεν προσπάθησε να συγκρουστεί με κανέναν.

Ούτε τον ενδιέφερε να συγκρουστεί. Κατέθεσε το λόγο του και την ανώτερη πνευματικότητα του στην υπηρεσία του πολιτισμού που τον γέννησε, του ελληνικού πολιτισμού, τον οποίο και πλούτισε. Αυτό κρατάει ο χρόνος, αυτό ενισχύει και βοηθάει την Ελλάδα του μέλλοντος. Τα υπόλοιπα, οι κραυγές εναντίον του και οι ανόητες συμπεριφορές των παρεκκλησιαστικών και φανατισμένων κύκλων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα σκουπίδια της ιστορίας και κανείς δεν θα ασχοληθεί με αυτά που είπανε ή, ακόμα χειρότερα, πράξανε εναντίον της μεγαλοφυίας του Καζαντζάκη», λέει στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved