Κατερίνα Διδασκάλου: «Ο κόσμος έκανε στροφή στο καλό θέατρο»
Showbiz

Κατερίνα Διδασκάλου: «Ο κόσμος έκανε στροφή στο καλό θέατρο»

Η Κατερίνα Διδασκάλου υπηρετεί το θέατρο και την Τέχνη της υποκριτικής πολλά χρόνια. 

Πως βλέπετε το χώρο σας σήμερα;

«Δεν τον βλέπω πολύ διαφορετικά από άλλες χρονιές ή μια εικοσαετία πριν. Πάντα χρειάζεται σκληρή δουλειά και να δίνεις τη ψυχή σου σε αυτό που κάνεις. Η κατάσταση την τελευταία επταετία μου έχει αποδείξει ότι ο κόσμος έκανε μία στροφή προς το καλό θέατρο. Επειδή πλέον ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να δει πολλές παραστάσεις τη σεζόν, διαλέγει να δει αυτές που μιλούν στη ψυχή του. Η δική μου εμπειρία είναι ότι με ένα μονόλογο βγήκαν χρήματα από το θέατρο και αυτό δεν σας κρύβω ότι μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά και κουράγιο για να συνεχίσω»

Έχετε πει όχι σε κάτι που σας έχει ζητηθεί για ένα ρόλο; Υπάρχουν θεωρείτε όρια στην τέχνη; Ποια η προσωπική σας αισθητική;

«Εννοείται. Όταν μου προτείνεται ένα έργο ή σενάριο που υποτιμά τη νοημοσύνη μου και κατ΄επέκταση τη νοημοσύνη του κοινού δεν το κάνω. Έχω πει όχι και δεν μετανιώνω για αυτά»

Ποια τα απαραίτητα εφόδια ενός ηθοποιού;

«Ακόμα και αν υπάρχει 0,5% που να σου λέει ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό το ταξίδι είναι καλύτερα να μην το ξεκινήσεις. Όταν το θέατρο δεν είναι χόμπι αλλά δουλειά και βιοπορίζεσαι μέσα από αυτό θέλει πολύ σοβαρότητα. Για να έχεις διάρκεια θέλει δουλειά σωματική και ψυχική. Το θέατρο είναι πολλές σωστές αναπνοές και ψυχή οπότε χρειάζεται και για τα δύο συνεχής προπόνηση. Κάθε φορά πρέπει να αποδίδεις το μάξιμουμ που έχεις»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved