Γιάννα Φαφαλιού: «Ο Κώστας Μακεδόνας για μένα ήταν το “δώρο” μου στο παιχνίδι»
Showbiz

Γιάννα Φαφαλιού: «Ο Κώστας Μακεδόνας για μένα ήταν το “δώρο” μου στο παιχνίδι»

«Ο Κώστας Μακεδόνας για μένα ήταν το “δώρο” μου στο Rising Star.» αναφέρει στο «Καρφί» η τραγουδίστρια Γιάννα Φαφαλιού.

Πάντα αγαπούσε τη μουσική και για αυτό σπούδασε πιάνο δώδεκα χρόνια και έκανε και μαθήματα φωνητικής 3,5 χρόνια. Μπορεί να εργάζεται ως ψυχολόγος στο νησί της τη Χίο αλλά πλέον το όνειρό της να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική έχει αρχίσει να πραγματοποιείται δίνοντας άλλη νότα στη ζωή της.

Έχετε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα ποια η εμπειρία σας; Ποια συνεργασία και καλλιτέχνη ξεχωρίζετε;
«Ο κάθε καλλιτέχνης με τον οποίον συνεργάστηκα έβαλε το λιθαράκι και τη σφραγίδα του στο δικό μου μουσικό «μωσαϊκό». Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον ή κάποιους, γιατί θα τους αδικούσα και ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του στο μεγάλωμά μου.
Σίγουρα η πρώτη επαγγελματική μου συνεργασία με το Βασίλη Λέκκα ήταν για μένα θεμέλια λίθος, μια και είδα τι εστί «επαγγελματισμός», με μύησε σε τραγούδια και ποιότητες που δεν είχα ξανακούσει μέχρι τότε και ήταν σαν να μετέχω στην ενέργεια του Χατζιδάκι μέσω αυτού. Επίσης, ο αγαπημένος μου συμπατριώτης, ο Παντελής Θαλασσινός καθόρισε με τη σειρά του τα μουσικά μου ακούσματα. Θυμάμαι ακόμα όταν ήμουν 18-19 χρονών και τον έπαιρνα τηλέφωνο παίζοντας στο πιάνο τα «Καρέλια» της Αλεξίου και τον ρώταγα : πώς σου φαίνεται αυτό Παντελή; Ο Παντελής έχει «κάτι» στη φωνή του που χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά και τον αγαπώ πολύ. Επίσης, το ’96 που τραγουδούσα στη Χίο με τη Γιώτα Νέγκα και έπαιζα πιάνο και τραγουδούσαμε ντουέτο, θυμάμαι ακόμα το «Μινοράκι», πόσες φορές κοιταζόμασταν και είχαμε δακρύσει και οι δύο – η Γιώτα ήταν και είναι για μένα ο Μέντοράς μου, έχω «ξεσηκώσει» πολλά στοιχεία της φωνής της και της τεχνικής της και της το χρωστώ»

Πως νιώθατε όταν σας είχε αναλάβει να σας καθοδηγεί ο Κώστας Μακεδόνας; Πως είναι ως συνάδελφος εντός και εκτός δουλειάς;

«Όταν έγινε η «διαλογή» των παιχτών στο Rising Star, όλοι μου οι φίλοι εύχονταν να με αναλάβει ο Κώστας Μακεδόνας. Ίσως γιατί είναι πιο κοντά στη ποιότητά μου, ίσως γιατί διέβλεπαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα έμενε μόνο εκεί. Και είχαν δίκιο. Ο Κώστας Μακεδόνας για μένα ήταν το “δώρο” μου στο παιχνίδι. Ένας καλλιτέχνης που τον εκτιμώ βαθύτατα, με σοβαρότητα, με άποψη, που τιμά τα τραγούδια αλλά και τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζεται. Μόλις βγήκα από το παιχνίδι με πήρε μαζί του στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας» να πω ένα τραγούδι που δεν πρόλαβα να ερμηνεύσω στο Rising και αυτό μου έδειξε πόσο με εκτιμά σαν καλλιτέχνη και την πρόθεσή του να με βοηθήσει. Ακόμα και τώρα τον αποκαλώ «Coach» και γελά, αναζητώ τη γνώμη του σε ό,τι κάνω και η μεγαλύτερη τιμή για μένα είναι που επέλεξε να με πάρει μαζί του (και μαζί με την Κέλλυ τη Βουδούρη) στην καλοκαιρινή του περιοδεία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;», λέει η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Καρφί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved