Μπέζος – Φιλιππίδης: «Οι γυναίκες έχουν το προνόμιο της γέννας και της δημιουργίας»
Showbiz

Μπέζος – Φιλιππίδης: «Οι γυναίκες έχουν το προνόμιο της γέννας και της δημιουργίας»

Στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι και πάλι μαζί, συνεχίζοντας μια συνεργασία που συνδυάζεται με πολλά χρόνια φιλίας.

Και οι δύο έχουν ξαναπαίξει τη γυναίκα. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος;
Π.Φ.: «Οχι. Αλλάζω ψυχολογία και προσπαθώ να μπω στην ψυχολογία του χαρακτήρα, με τη δική μου εικόνα. Πρέπει να πεις τα λόγια και να εννοείς τις έννοιες. Χωρίς να το θέλω αλλάζει και η φωνή μου».
Γ.Μ.: «Η μεγάλη δυσκολία είναι να καταλάβουμε ότι αυτά τα πρόσωπα δεν είναι ψυχολογικά αλλά λαϊκές φιγούυες, γι' αυτό και δεν υπάρχουν εσωτερικές σχέσεις μεταξύ τους. Ο καθένας τους είναι ένας κόσμος. Δεν έχει νόημα να υποδυθείς τη γυναίκα. Υπάρχει μια σύμβαση. Αρκεί να γίνει με γούστο. Νομίζω ότι η Λυσιστράτη παίζεται καλύτερα από τους άνδρες. Δεν έχει άλλωστε σέξι χαρακτηριστικά σαν γυναίκα».

Μια ισχυρή γυναίκα, τελικά, δεν μπορεί να είναι και σέξι;
Π.Φ.: «Θεωρείται αδυναμία. Είναι το στοιχείο που απεκδύονται οι ισχυρές γυναίκες στη ζωή τους. Φαντάσου τη Μητέρα Τερέζα».
Γ.Μ.: «Πράγματι η γυναίκα εξακολουθεί να είναι πίσω. Αλλά δεν είναι το ίδιο τώρα».
Π.Φ.: «Αν το δούμε από τη μεριά του άνδρα, ο άνδρας σήμερα είναι πιο δειλός από τον ποιητή. Δεν τα λέει κι ας τα σκέφτεται. Αν βάλεις μια γυναίκα να κάνει μια δουλειά θα την κάνει καλύτερα από τον άνδρα. Οι γυναίκες έχουν το προνόμιο της γέννας και της δημιουργίας. Και αυτό είναι αξεπέραστο».
Γ.Μ.: «Και το προνόμιο του αισθήματος έχουν. Ο άνδρας το κρύβει ενώ η γυναίκα βγάζει αισθησιασμό, ευαισθησία, εύκολο κλάμα. Οι δικές μας κοινωνίες ακόμα απαγορεύουν στους άνδρες να κλαίνε. Πάνω σ' αυτό έχω κατηγορηθεί επειδή διαφώνησα με την υιοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Φυσικά και συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης - έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Αλλά με την υιοθεσία διαφωνώ γιατί το παιδί από τους γονείς παίρνει άλλα πράγματα. Από τον πατέρα τη λογική και από τη μητέρα το αίσθημα. Είναι απαραίτητα και τα δύο. Και αν ο πατέρας είναι χαζός, θα μου πει κάποιος. Δεν έχει σημασία. Παίρνει κάτι, πάντα», λένε οι ηθοποιοί σε συνέντευξη του στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved