Άγγελος Δάνος: «Ήμουν σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις μου»
Showbiz

Άγγελος Δάνος: «Ήμουν σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις μου»

Νέος, ταλαντούχος, που ήδη έχει συμπεριλάβει στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως η Μαίρη Λίντα, ο Βασίλης Καρράς και ο Θέμης Αδαμαντίδης. Πώς ξεκίνησε η έλξη του για τη μουσική; 

«Η Ζάκυνθος, από όπου κατάγομαι, έχει μία ιδιαίτερη μουσική παιδεία όπως και όλα τα Επτάνησα. Έτσι από το σχολείο έπαιρνα μέρος σε σχολικές εκδηλώσεις και εορτές με παραδοσιακή μουσική. Τότε άρχισα να λαμβάνω τα πρώτα μου ερεθίσματα. Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνανε κάποιο όργανο και τραγουδάγανε. Από 12 χρονών πήγα στο ωδείο και κάποιοι δάσκαλοι μου είπανε ότι έχω καλή φωνή και ταλέντο έτσι με έβαζαν σε εκδηλώσεις να τραγουδάω μόνος μου. Το ταλέντο είναι από γονίδιο από τον παππού μου που είχε πολύ καλή φωνή αν δεν τραγουδούσε επαγγελματικά» τόνισε στο Καρφί ο Άγγελος Δάνος.

-Τι σας κέρδισε στα παραδοσιακά ακούσματα της Ζακύνθου;

«Οι καντάδες που έχουν πολύ έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού. Πρόλαβα τις μέρες που γίνονταν καντάδες από άνδρες σε κοπέλες που τους άρεσαν ως μέσο για να τις κατακτήσουν.»

-Έχετε σκεφτεί να το κάνετε και εσείς για μία γυναίκα;

«Το είχα κάνει τότε και το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό.»

-Δεν σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να σπουδάσετε σε κάποια σχολή παράλληλα με τη μουσική; Οι γονείς σας πώς αντέδρασαν με την απόφασή σας;

«Όχι, από πολύ μικρός ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με το τραγούδι. Ήμουν σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις μου αλλά έδινα πιο πολύ βάση στη μουσική. Δεν με φόβιζε η ανασφάλεια του χώρου γιατί πίστευα ότι κάποια στιγμή θα πάω καλά. Από 15 χρονών έβαλα στόχο. Οι γονείς μου επειδή είδαν ότι κέρδισα δύο πρώτα βραβεία ένα στο έντεχνο και ένα στο παραδοσιακό είδος μουσικής όταν τραγούδησα στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς στο Μέγαρο Μουσικής κατάλαβαν ότι πήγαινα καλά. Σπούδασα ηχοληψία και πήρα πτυχίο φωνητικής από το ωδείο του Φίλιππου Νάκα. Πάντα ακόμα και τώρα που έχουν δυσκολέψει οι εποχές, με στηρίζουν. Σίγουρα θα ήθελαν να σπουδάσω και κάτι άλλο, αλλά δεν γινόταν να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε διαφορετικό.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved