Γιάννης Σμαραγδής: «Η ταινία μου στοχοποιήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων»
Showbiz

Γιάννης Σμαραγδής: «Η ταινία μου στοχοποιήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων»

Ο Γιάννης Σμαραγδής μιλάει για τις ταινίες του και αποκαλύπτει γιατί παραλίγο να βρεθεί στη φυλακή. 

Η τελευταία σας ταινία «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» δέχτηκε πολύ έντονες κριτικές προτού καν βγει στις αίθουσες. Αυτό σάς κατέβαλε ή σας έκανε πιο δυνατό;

«Η ταινία αυτή στοχοποιήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που κηδεμονεύουν τον ελληνικό κινηματογράφο. Ετσι, άρχισαν να την εκθέτουν αρνητικά προτού καν η ταινία έρθει στην Ελλάδα και προτού αρχίσει να παίζεται στις αίθουσες, επηρεάζοντας τον κόσμο. Όμως, μετά τις κινηματογραφικές προβολές -η ταινία έκανε 350.000 εισιτήρια- και όταν στη συνέχεια παίχτηκε στα κανάλια, η εντύπωση που έχει μείνει είναι πως είναι η καλύτερη ταινία -και από τον «El Greco»-, όσον αφορά τις δικές μου ταινίες»

Έχετε βρεθεί και ένα βήμα πριν από τη φυλακή, όπως ο ίδιος έχετε δηλώσει στο παρελθόν...

«Αυτό συνέβη εξαιτίας της δυσφήμησης που προανέφερα! Η ταινία δεν έκοψε τα εισιτήρια που περιμέναμε, οπότε δημιουργήθηκαν χρέη και υπήρξε εισαγγελική εντολή να με συλλάβουν. Ευτυχώς, η ταινία πουλήθηκε στο εξωτερικό και έτσι άρχισε να φέρνει χρήματα. Όμως, για να κάνω την ταινία έφτασα λίγο πριν από τον Κορυδαλλό. Ωστόσο, δεν μ’ απασχολεί. Αν αυτό μ’ εμπόδιζε να κάνω τον «Καζαντζάκη», ναι, θα ήταν ένα πλήγμα. Δεν με απασχολούν οι αρνητικές κριτικές ούτε αν αφήνει χρέη μια ταινία. ‘Εχω μια γυναίκα που είναι άγγελος και αντέχει. Αντέχει το σπίτι της να είναι υποθηκευμένο! Είμαι τυχερός άνθρωπος που έχω αυτή τη στήριξη»

Η τέχνη στην Ελλάδα απαιτεί πολλές θυσίες;

«Η τέχνη στη Ελλάδα απαιτεί μόνο θυσίες. Με όλες τις δυσκολίες, τα έργα που ήθελα να κάνω τα έκανα και είμαι τυχερός που τα κατάφερα. Πρέπει να σου πω ότι τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις βρήκα τώρα, με τον «Καζαντζάκη». Αν δεν υπήρχαν οι Κρητικοί και λίγοι καλοί άνθρωποι που μας έδωσαν μια βάση να πατήσουμε, η ταινία δεν θα είχε γίνει. Είχε βρει πολλές αντιστάσεις» δήλωσε στην espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved