Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Ένα πραγματικό θηλυκό μπορεί να φέρει την αλλαγή»
Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Ένα πραγματικό θηλυκό μπορεί να φέρει την αλλαγή»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με αφορμή το θεατρικό έργο που πρωταγωνιστεί μίλησε για την γυναίκα και όσα εκείνη μπορεί να κάνει. 

Πείτε μας λίγα λόγια για πι «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, που σκηνοθετεί και παίζει ο Γιάννης Μπέζος, ενώ τους στίχους έχει γράψει ο Πέτρος Φιλιππίδης...

«Όταν μου έγινε η πρόταση για τον συγκεκριμένο ρόλο του Κινησία, αυτομάτως είπα «ναι». Είναι καταπληκτική στιγμή για μένα να συνεργάζομαι με αυτούς τους συντελεστές. Δέχθηκα έναν ρόλο που κάνει την πρώτη φαρσική σκηνή που παίχτηκε παγκοσμίως. Όλο το έργο δεν είναι φάρσα. Αν και η σκηνή του Κινησία έχει όλα τα στοιχεία της φάρσας, είναι ένα άλλου είδους θέατρο. Από αυτή, λοιπόν, τη μοναδική σκηνή επηρεάστηκαν οι μετέπειτα συγγραφείς κι άρχισαν να γράφουν τις φάρσες. Ο χαρακτήρας αυτός έχει μόνο μια σκηνή στο έργο κι αυτό είναι τεράστιο, γιατί μέσα σε δέκα λεπτά πρέπει να «κουβαλήσεις» έναν ολόκληρο κόσμο. Συν του ότι όλη η παράσταση στοχεύει στην ουσία. Εκτός από την αποχή από το σεξ, που κάνει ο γυναικείος πληθυσμός, καταλαμβάνει και το δημόσιο χρήμα για να εξουσιάσει. Αυτή είναι π πραγματική επανάσταση, γιατί σκεφτείτε ότι, τότε, οι γυναίκες έβγαιναν δυο φορές τον χρόνο. Καταλαβαίνετε τι γράφει ο Αριστοφάνης και πώς το διαχειρίζεται όλο αυτό. Ήταν πολύ μπροστά.., Το σημαντικό μήνυμα αυτής της παράστασης είναι ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάζουν. Να μη μένουν στάσιμα και, αν η βλακεία των ανδρών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, ίσως μόνο ένα θηλυκό, ένα πραγματικό θηλυκό, μπορεί να φέρει την αλλαγή»

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν συνέβαινε αυτό;

«Εγώ είμαι πεπεισμένος οτι οι γυναίκες μπορούν να κυβερνήσουν καλύτερα από εμάς τους άνδρες. Η γυναίκα είναι ένα τσουνάμι αισθητικής, που μερικές φορές πρέπει να το παρακολουθείς από μακριά. Να μην πηγαίνεις πολύ κοντά»

Γιατί;

«Γιατί οι γυναίκες είστε σύνθετες προσωπικότητες, με πάρα πολλά «γιατί» μέσα σας, που θέλουν απάντηση. Δυστυχώς οι άνδρες, με τον παρορμητισμό που τους διακατέχει, συνήθως δεν μπορούν να απαντήσουν»

θα ήταν πιο αποτελεσματικές οι γυναίκες;

«Δεν ξέρω αν θα ήταν αποτελεσματικό αυτό που θα πρότεινε η γυναίκα, γιατί είναι ένα τέρας τεράστιο αυτό που έχουμε αντίπαλο εννοώ αυτήν την κερδοσκοπική πολιτική του χρηματιστηρίου αλλά σίγουρα θα το είχε ψάξει από πιο πολλές πλευρές, σε σχέση με τον άντρα»

Όχι μόνο από την πρακπκή πλευρά;

«Ακριβώς αυτό εννοώ. όχι μόνο από το πρακτικό κομμάτι»

Θα χρησιμοποιούσε και τη γοητεία και τη σεξουαλικότητα;

«Σε πρώτο επίπεδο ναι, αλλά σε δεύτερο δεν θα το χρειαζόταν καν. Της γυναίκας το μυαλό είναι τόσο κοφτερό, που δεν θα τα χρειαζόταν καν αυτά.

Τι μπορεί να κερδίσει μια γυναίκα κανονιάς σεξουαλική αποχή;

«Αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο για να μπορέσεις να υποτάξεις τον άνδρα. Να του στερήσεις το σεξ. Αυτό που μπορεί να κερδίσει είναι να τον κρατάει «αναμμένο» για πολύ καιρό, μέχρι να γίνει αυτό που ζητάει»

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη;

«Γνωριζόμαστε, πολλά χρόνια. Έχουμε συνεργαστεί όχι τόσο με τον Γιάννη αλλά με τον Πέτρο και στην τηλεόραση. Απολαμβάνουμε ίο γεγονός ότι, δεν συνεργαζόμαστε ως φίλοι, αλλά κυρίως ως επαγγελματίες» δήλωσε στην εφημερίδα Ειδήσεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved